Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikker BMC-framtid:

Vrien sponsorjakt for BMC - Van Avermaet kan forsvinne

Teamsjefen ber om ytterligere tid.

ETTERTRAKTET: I fjor var Greg Van Avermaet den store stjernen under vårklassikerne. I neste måned kan han være ledig på overgangsmarkedet, dersom BMC Racing ikke finner en ny hovedsponsor. FOTO: AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT
ETTERTRAKTET: I fjor var Greg Van Avermaet den store stjernen under vårklassikerne. I neste måned kan han være ledig på overgangsmarkedet, dersom BMC Racing ikke finner en ny hovedsponsor. FOTO: AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT Vis mer

(procycling.no): BMC Bikes og BMC Racings Team rike velgjører, Andy Rihs, døde i forrige uke etter lang tids sykdom.

Les også: BMC-eier Andy Rihs er død

Samtidig har det ført til stor usikkerhet rundt den videre driften av WorldTour-mannskapet.

Team manager Jim Ochowicz hadde opprinnelig satt 1. mai som frist for å hente inn en ny hovedsponsor. Ifølge belgiske Het Nieuwsblad kan den fristen ende opp med å bli utsatt i én uke eller to.

Står ikke på bar bakke

Deretter kan rytterne trolig begynne å se seg om etter nye arbeidsgivere foran 2019-sesongen.

Het Nieuwsblad skriver at Ochowicz skal ha noen mindre delsponsorater på plass, men at storfisken fremdeles mangler.

Amerikaneren skal også være ute etter en hovedsponsor med minimum tre års perspektiv på sponsingen, noe som vanskeliggjør jakten ytterligere.

Det nåværende budsjettet foran 2019-sesongen skal være greit nok, men BMC Racing Team er altså kjent som et av de rikeste lagene i klassen, inntil nå altså til stor grad basert på de dype lommene til lageier Rihs.

- Bahrain-Merida viser interesse

Forskjellige medier har skrevet at satsingen trolig fortsetter neste sesong, men det begynner å haste dersom man skal kunne holde på underskriftene til stjernene Greg Van Avermaet og Richie Porte.

Australieren ga i februar uttrykk for at han ville forholde seg lojalt til 1. mai-fristen. Etter den tid kan også han snakke med andre lag, men han har tidligere understreket at han aller helst vil foretrekke å forlenge avtalen med BMC.

Nederlandske wielerfliets.nl skriver at Bahrain Merida står klare til å signere Van Avermaet, dersom Ochowicz ikke skulle lykkes med å hente inn en hovedsponsor de neste ukene.

Artikkelen er skrevet av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media