Vrient å skifte ut folket

Kvelden da hele norsk fotball kom til kort

IKKE KULE: John Arne Riise og det norske landslaget er verken kynsik effektive eller kule for tida, mener Esten O. Sæther. Foto: Erlend Aas, Scanpix
IKKE KULE: John Arne Riise og det norske landslaget er verken kynsik effektive eller kule for tida, mener Esten O. Sæther. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ROTTERDAM (Dagbladet): Ryktene sier at John Arne Riise vurderes som sideback i Barcelona, men for Norge avsluttet han en ellers helhjertet innsats med å måke ballen førti meter opp på tribunen i en situasjon der enhver internasjonal klubbspiller med tilsvarende CV ville ha satt sin fotballære i å gjøre noe kulere med ballen.

Men det norske landslaget er hverken kynisk effektive eller kule for tida, og John Arne har sin del av ansvaret for det spillet.

Akkurat som resten av fotball-Norge.

DET ER IKKE landslagsspillerne innsats, utvelgelsen og oppsetningen av laget eller vår måte å spille fotball på som gjorde at Norge ble konstant på etterskudd mot Nederland.

Dette var ingen tilfeldig kveld, men et naturlig resultat av den felles jobben som er gjort i årene fram til denne VM-kvaliken. Dette er Norges nivå i fotball.

Det finnes verre stunder i toppidrett enn denne. Et tomålstap mot det som statistisk sett er verdens nest beste fotballag, er absolutt til å bære.

Men akkurat nå føles børen ganske tung.

VI ANTE hva som skulle komme da en av de klassiske skøytevalsene gjallet illevarslende fra høytalerne over De Kuip rett før avspark. Dette var nederlandsk idrett absolutt på hjemmebane; VM-klare, stolte og sikre på egne ferdigheter. Vi har ikke danset med i den andre nasjonalidretten deres siden Johann Olav Koss slo dem alle på Lillehammer, men i den store sammenhengen ble det kynisk sett bare en kort hyggestund for skøytefamilien:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer