Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vrient for Semb

Med både Claus Lundekvam, Henning Berg og Ronny Johnsen i troppen får landslagssjef Nils Johan Semb et luksusproblem.

Claus Lundekvam har spilt fire landskamper på rad. I EM-kvalifiseringskampen mot Luxembourg neste onsdag satser han på sin femte. Han har vært en suksess som erstatter i Ronny Johnsen og Henning Bergs skadefravær.

Men kampen om midtstopperplassene er atskillig tøffere nå enn den har vært det siste halve året. Ronny Johnsen har vært oppegående en stund, og nå er også kaptein Berg klar for kamp.

- Både Ronny og Henning har spilt bra i det siste, men det har jeg også. Det skal bli spennende å se hvem som starter. Semb har utvilsomt et luksusproblem, sier Southampton-stopperen til Dagbladet.

- Bortskjemt

Sist radarparet Berg/Johnsen spilte sammen i det norske midtforsvaret, var mot Danmark i september i fjor. Etter den tid har Claus Lundekvam vært fast inventar, med enten Berg, Johnsen eller Brede Hangeland ved sin side. Sistnevnte er denne gang i U21-troppen.

- Forventer du å spille mot Luxemburg?

- Jeg håper da det. Jeg blir skuffet hvis ikke. Men Norge har alltid vært bortskjemt med gode midtstoppere. Ronny og Henning har vært gode på landslaget i årevis, så jeg har aldri fått vist meg skikkelig fram, sier Lundekvam, som står oppført med «bare» 17 landskamper siden debuten mot Jamaica i 1995.

- Mer kynisk

Lundekvam fikk aldri tillit hos Drillo, fordi mannen med pælene mente han spilte med for stor risiko. Nå har den sindige vestlendingen lært seg å spille mer kynisk.

Men det skulle gå vel fire år av Semb-perioden før han virkelig fikk sitt gjennombrudd i rødt, hvitt og blått. Stopperkjempen storspilte i Romania-kampen 12. oktober i fjor, og mot Bosnia på Ullevaal ei uke senere presterte han å score sitt aller første og Norges 1000. landslagsmål. Nå står en ny viktig EM-kvalifiseringskamp for tur, og forventningene er skyhøye foran møtet med Luxemburg.

Aldri skadet

- Vi har et stort press på oss, men det skal vi takle. Luxemburg må slås, enkelt og greit, hvis vi vil til EM.

- Så blir det to «cupfinaler» mot Romania og Danmark til sommeren, sier Claus Lundekvam, som har to år igjen av kontrakten med Southampton.

Han ble kjøpt fra Brann til Premier League-klubben i september 1996, suste rett inn i førsteelleveren og har vært forsvarsklippen i laget siden. Han har aldri vært alvorlig skadet, og satser derfor på flere gode fotballår. Både for Southampton og landslaget.

KONKURRENTER: Norge har lenge vært bortskjemt med gode midtstoppere. Her er to av dem: Ronny Johnsen (t.v.) og Claus Lundekvam. Nå er også Henning Berg «fit for fight».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media