Vueltaen ryker for Contador

Spanjolen frykter at sesongen er ødelagt.

FORSØKTE: Alberto Contador forsøkte å sykle videre tross beinbrudd. Nå innrømmer spanjolen at store deler av sesongen kan være ødelagt, og at Vuelta a Espana står i fare i høst. Foto: Christophe Ena / AP
FORSØKTE: Alberto Contador forsøkte å sykle videre tross beinbrudd. Nå innrømmer spanjolen at store deler av sesongen kan være ødelagt, og at Vuelta a Espana står i fare i høst. Foto: Christophe Ena / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det var en tydelig preget Alberto Contador som møtte pressen utfor lagbussen i går kveld. Spanjolen veltet stygt på mandagens etappe, og måtte bryte rittet.

Senere ble det påvist brudd i leggbeinet.

Nå tyder mye på at Vuelta a Espana også ryker for Contador etter at det påberegnes mellom fem og seks uker opptrening.

- Vi har det vondt og har tatt noen foreløpige røntgenbilder. I morgen drar jeg tilbake til Spania for å se nærmere på det, så får vi se hva vi skal gjøre, sier han.

Les også: Nibali dominerte i Contadors fravær

Tidenes mulighet Det er svært dårlig nytt for en spanjol i kanonslag.

- Jeg har aldri forberedt meg så godt til en tour som denne. Jeg følte meg virkelig bra, sier spanjolen med skjær i stemmen.

Sportsdirektør Bjarne Riis var også svært preget.

- Dette er skikkelig dritt. Jeg har aldri sett Contador så bra som dette og vi har nå tapt touren, sier Riis oppgitt til dansk TV 2.

Kunne gått mye verre Midt i sorgen er Contador likevel glad for at han kom fra det med livet i behold.

- Fallet skjedde i høy fart, og jeg kan være glad for at det ikke gikk verre. Likevel er det en hard dag. Det har vært mange måneder med hard opptrening.

Det er foreløpig ikke sagt noe om hva som blir Tinkoff-Saxo sin nye plan i rittet.

- Det får vi bruke hviledagen til å finne ut av, sa Michael Mørkøv til procycling.no i går.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

FORSLÅTT: Alberto Contador møtte pressen utenfor lagbussen mandag kveld. Der fortalte han sin versjon av krasjet, og virker tydelig preget etter å ha fått sin livs sjanse i touren spolert. Foto: Lionel Bonaventure / AFP
FORSLÅTT: Alberto Contador møtte pressen utenfor lagbussen mandag kveld. Der fortalte han sin versjon av krasjet, og virker tydelig preget etter å ha fått sin livs sjanse i touren spolert. Foto: Lionel Bonaventure / AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer