IKKE STRESS: Det er meldingen fra Christina Vukicevic foran friidrettsstevnet på Fana Stadion i helga. Foto: Denis Charlet / AFP.
IKKE STRESS: Det er meldingen fra Christina Vukicevic foran friidrettsstevnet på Fana Stadion i helga. Foto: Denis Charlet / AFP.Vis mer

Vukicevic ber lagkameratene om å stresse ned

- Ikke tenk på stillingen i nasjonskampen.

|||Christina Vukicevic oppfordrer lagkameratene både blant kvinnene og mennene til å ha det gøy på Fana stadion i helgen og ikke stresse for mye med lagkampen.

- Vi er med i superligaen på hjemmebane her på Fana stadion. Derfor bør alle vi som er på det norske laget nyte denne lagkampen og ha det gøy uten å stresse for mye med hvordan vi ligger an i forhold til eventuelt nedrykk hele tiden, sier Christina Vukicevic til NTB.

Hun er selv en av de sikreste poengplukkerne på det norske laget sammen med samboer Andreas Thorkildsen, sprinteren Ezinne Okparaebo og mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovim.

Vukicevic ligger an til å kunne vinne korthekken (100 meter) for kvinner, og bortsett fra henne og de som er nevnt tidligere er det ikke så mange andre norske vinnerkandidater på Fana stadion lørdag og søndag.

- Dette er den eneste lagkampen vi har i løpet av året, og i denne konkurransen må vi på en måte legge vår egen konkurranse til side. Poenget med lag-EM er at vi klarer å samle så mange poeng som mulig i fellesskap - samtidig som vi klarer å legge flest mulig konkurrenter bak oss, sier Vukicevic.

Dominoeffekt
- Vi må for all del ikke tenke på stillingen i nasjonskampen hele tiden.

Dersom en skulle gjøre det dårlig, må vi ikke la det gå inn på oss, for det kan få en dominoeffekt som gjør at flere gjør det svakere enn ventet, mener Vukicevic.

Selv har hun trent veldig bra siden sesongdebuten på Bislett i Diamond League-stevnet 4. juni. Da klarte hun 12,91 på spesialdistansen, og så bra har hun aldri åpnet tidligere.

- Før Bislett-stevnet hadde jeg ikke mer enn fire hekkøkter i kroppen. Nå har jeg åtte eller ni. Det betyr at jeg er mye mer klar nå enn jeg var da, og jeg gleder meg virkelig til å løpe her i Bergen, for dette blir jo på en måte et prøve-EM, sier hun.

Og hun kommer til å møte alle de tøffeste konkurrentene hun skal slåss om EM-gull mot i Barcelona i slutten av juli, men hun understreker at en seier på Fana stadion søndag, ikke betyr at hun også kommer til å vinne EM individuelt senere i år.

- Dersom jeg vinner her på søndag får jeg et lite psykisk overtak på de andre, men dersom jeg ikke klarer å gå helt til topps, blir jeg mer motivert til å trene enda hardere for å ta seieren i Barcelona, sier hun.

Ungt lag
- Vi stiller med et veldig ungt lag her i Bergen, og det er første gangen vi er i superligaen med et felleslag. Vi må se hvordan våre klarer seg mot de beste i Europa, og vi må glede oss over de framgangene vi får, sier Christina til NTB.

Hun løper for Norge denne helgen, men vet også at lag-EM blir en viktig test for henne for det som skal komme senere i sommer, der Barcelona-EM er det viktigste.

- Etter dette kommer jeg til å bli med Andreas (samboer) til Kuortane i Finland neste helg. Det er en liten konkurranse med hovedvekt på spyd, men 100 meter hekk står på programmet, så jeg har bestemt meg for å løpe der.

- Men planen om å løpe fem konkurranser før EM står fast, så etter Kuortane blir det bare Lausanne og Monaco før jeg starter i EM, hvis alt går som vi tror, sier Vukicevic.

Nå håper hun bare at vinden på Fana stadion søndag ikke blir for sterk, slik at hun kan få godkjent det resultatet hun oppnår, dersom det kommer til å gå så fort som hun håper og tror.

(NTB)