Vukicevic blir med kjæresten til Beijing

Fire nye OL-uttatt.

Friidrettsutøverne Christina Vukicevic og Ezinne Okparaebo er blant de fire nye utøverne som ble tatt ut til Beijing-OL av Olympiatoppen torsdag.

De to øvrige utøverne er svømmeren Gard Kvale og BMX-syklisten Sebastian Kartfjord. Vukicevic skal løpe 100 meter hekk i lekene, mens Okparaebo stiller på 100 meter.

Sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes, gleder seg over at de to unge utøverne får prøve seg i Beijing.

- Dette var en god vurdering fra Olympiatoppen. Det er to unge utøvere som har vært blant de beste juniorene i verden, og som er inne i en prosess for å komme på samme nivå som senior, sier Tømmernes til NTB.
Utvikling 

Både Vukicevic og Okparaebo har slått til med personlige rekorder i hvert eneste internasjonale senior- og juniormesterskap de har stilt i. Begge har også medaljer fra mesterskap på juniornivå.

Tømmernes tror duoen kan bruke lekene i Beijing til å utvikle seg videre.

- Det er veldig bra at de får bruke OL som en utviklingsarena. De har London-OL i 2012 klart i sikte og skal være på topp der. Det at de får være med i et OL nå, og gjøre en solid prestasjon der, vil det være mulig å bygge videre på. Klarer de å gjenta bragden med personlige rekorder, er vi veldig fornøyd, forteller Tømmernes.

Gard Kvale blir den fjerde svømmeren i den norske OL-troppen. Han har levert gode resultater på 200 meter medley og 200 meter fri.

OL-KJÆRESTER: Andreas Thorkildsen fikk i dag selskap av kjæresten Christina Vukicevic i den norske OL-troppen. I tillegg ble Gard Kvale, Sebastian Kartfjord og Ezinne Okparaebo tatt ut av Olympiatoppen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
OL-KJÆRESTER: Andreas Thorkildsen fikk i dag selskap av kjæresten Christina Vukicevic i den norske OL-troppen. I tillegg ble Gard Kvale, Sebastian Kartfjord og Ezinne Okparaebo tatt ut av Olympiatoppen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

BMX-syklisten Sebastian Kartfjord fikk også OL-billett torsdag. Han klarte opprinnelig ikke å kvalifisere seg, men fikk likevel plass etter at en av de kvalifiserte nasjonene trakk en av sine utøvere.

(NTB)

Vukicevic blir med kjæresten til Beijing