REKORDLYSTEN: Hekkeløperen Christina Vukicevic er klar for morgensdagens to løp under Bislett Games. Under pressekonferansen på Hotell Plaza i dag, uttalte hun at hun føler seg som en veddeløpshest som venter på å få starte.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
REKORDLYSTEN: Hekkeløperen Christina Vukicevic er klar for morgensdagens to løp under Bislett Games. Under pressekonferansen på Hotell Plaza i dag, uttalte hun at hun føler seg som en veddeløpshest som venter på å få starte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Vukicevic bobler over av energi

- Jeg er så gira, sier hekkeprinsessen.

Christina Vukicevic bobler over av energi før torsdagens 100 meter hekk på Bislett. Det er ikke noe i veien med rekordlysten heller.

- Jo, jeg kjenner det begynner å nærme seg løpet nå. Jeg bobler nesten over av energi. Jeg er så gira når jeg tenker på torsdagens løp at jeg må gjøre noe hele tiden.

- Jeg er fysisk i stand til å slette den norske rekorden min på 12,74. Jeg er en del bedre enn det, men om jeg klarer å løpe under den norske rekorden på Bislett torsdag er umulig å si. Jeg får si som Ezinne (Okparaebo) sa det på pressekonferansen hun hadde: Rekorder kommer ikke på bestilling, sa Christina Vukicevic til NTB.

Det var smil og latter, og Vukicevic fortalte at hun er blitt en del sterkere siden i fjor. Hun har trent mer med vekter, kjørt et styrkeopplegg med den gamle turneren Morten Bråten og lagt inn flere styrkeøvelser i det daglige treningsopplegget sammen med pappa Petar Vukicevic.

- Det synes kanskje ikke så mye på armene mine at jeg er blitt sterkere, men jeg kan garantere at det er mye styrke inni disse overarmene, sa Vukicevic og viste fram overarmsmusklene i ekte «Skipper?n»-stil.

Favoritt Hun har 12,86 på korthekken i år fra Diamond League-stevnet i Roma 26. mai. Det betyr at hun har best årsbeste av dem hun møter på Bislett.

- Jeg tenker ikke på at jeg har noe favorittstempel, for mange av dem jeg skal løpe mot er i stand til å løpe veldig fort, men at jeg er best i feltet er litt uvant, innrømmer Vukicevic. Hun ligger på 13.-plass i verden med årsbestetiden sin.

- Jeg kommer bare til å tenke på meg selv, og det jeg skal gjøre før start. Ikke et sekund kommer jeg til å tenke på at jeg er favoritt. Det jeg kan si er at jeg bare har ett eneste løp utendørs før jeg stiller på Bislett, og det løpet var jeg ikke fornøyd med, forteller hun.

Persen og den norske rekorden på 12,74 er fra 2009.

- Det er jeg smertelig klar over, men sesongen jeg hadde i fjor ble ganske merkelig, for jeg var mye skadet. Det var jo til og med lenge uklart om jeg kunne stille på Bislett for ett år siden.

- I vinter og vår har treningen vært helt annerledes, og jeg går inn i denne sesongen på en mye bedre måte enn for ett år siden.

I løpet av vinteren er hun blitt mye bedre i starten, og hun klarer også å holde løpene lenger.

- Kondisjonsmessig har jeg gjort stor framgang. Nå holder jeg farta over alle ti hekkene, og ikke bare de sju første som i fjor, sier hun.

God treningsform Christina Vukicevic sier hun er i veldig god treningsform. Toppformen er hun ikke i nærheten av, men i og med at det er VM i Daegu (Sør-Korea) som er det store målet hennes i år, må hun forsinke formtoppen så mye som mulig.

- Jeg kan vel si det slik at jeg er i ganske god form nå, men på ingen måte i VM-form. Den formtoppen skal jeg ha ei uke i slutten av august.

- Men jeg har da lagt litt opp til Bislett Games også, for det er helt klart at dette er et viktig stevne for meg. Jeg har tynnet ut bitte litt på treningen, slik at jeg skal få et oppsving her torsdag kveld, forteller hun til NTB.

- Det er kjempebra at Steinar Hoen har lagt opp til to løp for meg her på Bislett, for jeg pleier å yte best når jeg løper to ganger tett på hverandre. Da blir kvalifiseringen tidlig på kvelden en fin generalprøve, som vil sette meg i stand til å klinke skikkelig til i finalen, sa Vukicevic på onsdagens pressemøte før Bislett Games.

(NTB)