FÅR IKKE FORTSETTE: Trener Petar Vukicevic får ikke fornyet kontrakten med Norges Friidrettsforbund. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
FÅR IKKE FORTSETTE: Trener Petar Vukicevic får ikke fornyet kontrakten med Norges Friidrettsforbund. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer

Vukicevic får ikke fortsette i Norges Friidrettsforbund

- Innholdet i e-postene er ikke forenlig med våre verdier.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norges Friidrettsforbund reengasjerer ikke Petar Vukicevic som fagansvarlig i forbundet. Det ble avgjort mandag kveld, skriver forbundet i en pressemelding.

Norges Friidrettsforbund skriver at de har etter en helhetsvurdering besluttet at Petar Vukicevics engasjement som fagansvarlig for hekk ikke fornyes. Kontrakten til treneren gikk ut ved nyttår, og forbundet opplyser at Vukicevic er kjent med situasjonen.

- Det har vært en tung sak for friidrettsforbundet. En av grunnene til at vi ikke reengasjerer Petar Vukicevic er selvfølgelig at Antidoping Norge har kommet fram til at disse e-postene ikke er manipulert. Innholdet i e-postene er ikke forenlig med våre verdier. Saken er nå avsluttet fra vår side, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Dagbladet møtte Hansen ved Ullevaal stadion mandag kveld. Friidrettsforbundet har ikke fornyet Petars kontrakt. Det medfører ikke noe formelt yrkesforbud i Idretts-Norge.

- Om noen vil ansette ham, skal jeg når den tid kommer vurdere om det er noe jeg bør mene noe om. Hans eventuelle vei til gjenreising av tillit er det i hvert fall for tidlig for meg å mene noe om i dag, sier Hansen.

Friidrettspresidenten sier at friidrettsklubbene selv får bestemme om Petar skal få trene sine to barn Christina og Vladimir Vukicevic. De har ikke hatt sin far som trener de siste månedene etter at saken ble kjent.

- Det er umulig for et forbund å nekte en far å trene sin sønn og datter, og det vil vi ikke gjøre heller. De to blir tilbudt kontrakt på vanlig måte, hvis de er kvalifisert til det. Petar blir som sagt ikke tilbudt kontrakt, sier Hansen.

Ikke manipulert Antidoping Norge opplyste mandag ettermiddag at saken mot Petar Vukicevic er henlagt fordi den er for gammel, men de gjør det likevel klart at de ikke tror på trenerens forklaring om at e-postkorrespondansen som er sentral i saken er manipulert av ekskona hans:

- Petars versjon er at e-postene er manipulert. Den konklusjonen er ikke vi enig i. De er ikke manipulert, sier Anstein Gjengedal, leder i påtalenemnda i Antidoping Norge, til Dagbladet.

- Selv om Antidoping Norge har henlagt saken, så har de uttalt at de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, sier friidrettspresident Hansen.

- Det ville vært en helt annen sak hvis det ble bevist at e-postene var manipulerte, sier Hansen.

- Avansert dopregime
Antidoping Norge beskriver epostkorrespondansen som et avansert dopingregime med bruk av testosteron og veksthormon.

Petar Vukicevic ville ikke bli intervjuet da Dagbladet ringte på hjemme i Lommedalen i ettermiddag, og har ikke besvart videre anrop fra Dagbladet.

Hans advokat Vidar Strømme har sendt ut en pressemelding der treneren sier han føler seg renvasket og lettet etter at saken mot ham ble henlagt av Antidoping Norge.

Omfattende undersøkelser
I et intervju i Dagbladet 12. november i fjor bekreftet Petar Vukicevic at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer i e-postkorrespondanse fra 2001 - 2003, noe som utløste storm i Idretts-Norge. Han hevdet imidlertid at e-postene var manipulert av hans ekskone Turid Syftestad, noe Antidoping Norge nå er klare på at de mener ikke er sant:

- Det mener vi på bakgrunn av omfattende undersøkelser, det går blant annet på legebesøk, sammenholdt med innholdet i e-postene. Det er innhold i de som ikke kan komme fram uten inngående kjennskap til analyseresultatene fra legebesøket, sier Gjengedal.

Idrettspresident Børre Rognlien var ordknapp da Dagbladet var i kontakt med ham torsdag kveld:

- E-post-nyheten er en vesentlig opplysning. Det er alt jeg vil si, sier Rognlien.