- IKKE I PLANENE: Petar Vukicevic er ikke med i friidrettsforbundets framtidsplaner, uavhengig av Antidoping Norges granskning.Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
- IKKE I PLANENE: Petar Vukicevic er ikke med i friidrettsforbundets framtidsplaner, uavhengig av Antidoping Norges granskning.Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

- Vukicevic får ikke fortsette som trener

Ikke med i framtidsplanene til forbundet.

(Dagbladet): Petar Vukicevic er ikke med i planene for neste sesong når toppidrettsutvalget i friidrettsforbundet i morgen møtes på Ullevaal stadion, melder TV 2.

Sportssjef Ronny Nilsen bekrefter overfor kanalen at det jobbes med andre navn i Vukicevics rolle som hekketrener, men understreker at det ikke er tatt noen avgjørelse.

Men tv-kanalen har fått innsyn i sakspapirene foran morgendagens møte, og sier at Vukicevics navn er fjernet fra neste års organisasjonskart.

Etikk og moral Antidoping Norge (ADN) har ikke konkludert i sin granskning av Vukicevic, men leder av påtalenemnda i ADN Anstein Gjengedal har opplyst overfor Dagbladet at saken uansett burde sees på av andre idrettsmyndigheter.

Friidrettsforbundet har gjennomført egne undersøkelser i saken, og det er disse som har ledet fram til avgjørelsen som nå er blitt kjent.

- Det er etiske og moralske spørsmål her. Det er idretten selv som definerer hva slags holdinger man skal ha, hva man skal stå for, sa Gjengedal til Dagbladet om Vukicevic-saken.

Innrømmet Topptrener Petar Vukicevic har innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg om forbudte stoffer.

Dagbladet har avdekket legebesøk der informasjonen sammenfaller med innhold i e-poster som Petar hevder at ekskona har manipulert i ettertid. Hun nekter for dette.

Utøver Einar Inge Aasen har i Dagbladet fortalt om dop-snakk med sin trener Vukicevic på et hotellrom under en treningsleir ved årskiftet 2001/2002.