Vukicevic fornøyd med personlig beste

Christina Vukicevic har aldri løpt raskere på 100 meter hekk enn i VM, men 13,07 holdt ikke til semifinale.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd med dette. Å sette personlig rekord i det aller første løpet mitt i et VM er veldig bra. Det var kjempegøy, for ikke å si «dritgøy», å være med her, sa Christina Vukicevic til NTB etter at VM-innsatsen hennes var over.

Hun måtte ha løpt på 12,92 for å ha vært med videre til semifinalen. Det var for tøft i den glovarme formiddagsøkten på Nagai stadion mandag.

- Jeg slo i alle fall Jenny Kallur og endte ikke sist som Andreas (Thorkildsen) gjorde i sin VM-debut. Dere kan jo sammenligne med det, smilte Vukicevic.

Hun gjennomførte et godt løp, men var litt treg i starten.

- Jeg hadde en laber start, mens de andre var gode ut fra blokkene. Etter hvert som jeg kom i gang, gikk det veldig bra, men den meteren jeg tapte på alle de andre helt i starten, klarte jeg aldri å ta igjen, fortalte Vukicevic.
Lært mye
- Det er klart jeg har lært mye av forberedelsene og konkurransen i dette mesterskapet. først og fremst har jeg forstått at jeg må bli mye bedre for å ta opp kampen mot de aller beste. Jeg må ha mer styrke i beina, men rent hurtighetsmessig er jeg kommet veldig langt, slo Christina Vukicevic fast.

Hun hadde temmelig realistiske forventninger til en semifinaleplass.

- Jeg visste at det ville bli tøft her, for dette er tross alt det første senior-VM jeg er med i. Men jeg satte personlig rekord, og det synes jeg er veldig bra, sa sølvvinneren fra korthekken i U23-EM.

- Før start i dag følte jeg meg veldig bra, selv om jeg gjerne skulle ha ønsket at tiden var blitt enda litt bedre. Men jeg slår fast at jeg løp under VM-kravet nok en gang, og det betyr at jeg hadde noe her å gjøre, sa Vukicevic til NTB.


Zürich neste
Sesongen begynner å nærme seg slutten for de fleste av de norske friidrettsutøverne, men Vukicevic har fått plass i Weltklasse-stevnet (Golden League) i Zürich bare noen dager etter hjemkomsten fra Osaka.

- Stevnet i Zürich blir regnet for å være det største etter de store mesterskapene, så jeg ser fram til å være med der. Dessuten kan jeg jo komme i et heat som gjør at jeg kan prestere nok en topptid, mente Vukicevic.

GOD VM-DEBUT: Christina Vukicevic var fornøyd med at hun ikke endte sist i VM-debuten, slik samboer Andreas Thorkildesen gjorde for mange år siden. Foto: SCANPIX
GOD VM-DEBUT: Christina Vukicevic var fornøyd med at hun ikke endte sist i VM-debuten, slik samboer Andreas Thorkildesen gjorde for mange år siden. Foto: SCANPIX Vis mer

Hun har gjennomført en lang, men også svært god sesong.

- Sesongen har vært mye bedre enn jeg hadde ventet. Det ble sølv i U23-EM og ny personlig rekord her i Osaka. Men nå er jeg ferdig, og resten av VM kommer jeg til å følge Andreas (samboer Thorkildsen), sa Christina Vukicevic til NTB.