GIR IKKE OPP: Vladimir Vukicevic har fortsatt et lite håp om OL i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR IKKE OPP: Vladimir Vukicevic har fortsatt et lite håp om OL i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Vukicevic gir ikke opp håpet om OL-deltakelse

Håper å få en invitasjon fra IAAF.

Hekkeløper Vladimir Vukicevic har ikke greid det internasjonale OL-kravet, men klamrer seg til det siste håpet om OL-plass.

Fredag ble det siste norske OL-uttaket offentliggjort. Ti utøvere fikk gladmeldingen om å forberede seg til Rio-OL. Vladimir Vukicevic var ikke én av de ti fordi han ikke har greid det internasjonale OL-kravet.

Vukicevic' siste sjanse ligger i å få en invitasjon fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), men også der begynner tiden å renne ut.

– Jeg har fortsatt ikke hørt noe. Jeg ser at jeg er høyt oppe på listen over utøvere som kan få invitasjon, men det avhenger av at noen på topp 40-listen ikke blir sendt, sier Vukicevic til NRK.

Dersom hekkeløperen skal få drømmen oppfylt om å få representere Norge i OL, må noen av utøverne som er inne på topp 40-listen bli hjemme.

– Per nå vet jeg at minst tre utøvere ikke blir sendt av sine respektive forbund på grunn av manglende form. Ettersom det er 42 navn på topp 40-listen betyr det minst én invitasjon. Jeg tror likevel det kan komme to eller tre invitasjoner, men da må de komme veldig snart, fortsetter 25-åringen.

Vukicevic satte ny norsk rekord (13,54) på 110 meter hekk i EM.

(NTB)