Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vukicevic gråt av glede under æresrunden

Utklasset konkurrentene. - Det er så himla deilig!

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Christina Vukicevic var det største norske håpet i Bislett Games, i skadefraværet til eks-kjæresten Andreas Thorkildsen.

På forhånd varslet hun at hun sprudlet av energi - og Vukicevic skuffet på ingen måte hjemmepublikummet.

I en sekundmeters medvind løp hun inn til suveren seier i finalen på 100 meter hekk, med tiden 12,79. Hun lå først omtrent fra start til mål, og var 16 hundredeler foran amerikanske Kristi Castlin.

Dermed er hennes første seier i et Diamond League-stevne et faktum - og etterpå løp hun æresrunde på Bislett.

- Det føles helt sinnssykt! Steinar Hoen (Bislett-general) sa det til meg på forhånd, du fortjener å løpe en æresrunde. Jeg vet ikke om det var for å legge press på meg eller for å inspirere meg. Men jeg fikk det til. Og det er så himla deilig! sier hun til NRK.

12,79 er fem hundredeler bak hennes egen personlige rekord, men det er årsbeste i verden. Og det lover selvsagt godt foran VM om noen måneder.

Vukicevic var så fornøyd at det kom noen gledestårer etter seieren.

- Jeg griner ikke engang i begravelser, men på idrettsbanen er det bare «buhuuuuuu», sier hun.

- Jeg vant jo med god margin også. Jeg kom opp i fart og bare dro fra dem. Jeg slo dem relativt greit. Er det lov å si det sånn? spør hun.

Vukicevic følte seg ikke trygg på at det skulle bli hennes dag etter forsøksheatet, til tross for at hun hadde sterkeste tid med 12,97.

- I stad tenkte jeg: «Er jeg ikke bedre enn dette?». Så fikk jeg til nå. Og jeg merker at jeg fortsatt ikke er 100 prosent på topp. Det er deilig å vite, sier hun til NRK.

23-åringen strålte av glede i seiersintervjuet, men tidligere på dagen var hun så grinete at omgivelsene måtte skygge banen.

- Jeg har vært utrolig sur i hele dag, aggressiv og lite hyggelig å være rundt, ifølge Vladimir (broren) og pappa. Jeg hadde et enormt press på meg, jeg følte det i hvert fall sånn selv, og selv om dette ikke var noe mesterskap taklet jeg det. Det var utrolig lærerikt å være i en sånn situasjon, sier hun.

VANT LETT: Christina Vukicevic var overrasket over hvor enkelt hun løp inn til seier - hennes første i Diamond League. Foto: SCANPIX
VANT LETT: Christina Vukicevic var overrasket over hvor enkelt hun løp inn til seier - hennes første i Diamond League. Foto: SCANPIX Vis mer