Vukicevic imponerte i junior-VM

Lett videre til semifinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christina Vukicevic imponerte stort og gikk lett videre til semifinalen på 100 meter hekk under junior-VM i friidrett i Beijing.

19-åringen fra Tyrving vant sitt forsøksheat med klar margin natt til torsdag norsk tid. Tiden 13.51 er bare tre hundredeler bak hennes personlige rekord, satt på Bislett da hun ble norsk mester i slutten av juli.

Det norske medaljehåpet ble bare forsterket etter det innledende løpet. Med denne tiden var Vukicevic nemlig best av alle de 41 deltakerne, sammen med russiske Jekaterina Shtepa, som har 13,40 tidligere i år.

De andre norske utøverne som var i aksjon natt til torsdag måtte imidlertid si takk for seg. Marie Hagle åpnet bra på 100 meter hekk, men fikk det ikke til på slutten. Dermed glapp semifinaleplassen med to hundredelers margin for Fredrikstad-jenta, som fikk tiden 14.13. Hennes «pers» lyder på 13,71.

I forsøket på 200 meter var også Ezinne Okparaebo bare to hundredeler fra avansement til semifinalen. BUL-jenta løp på 24,43. Malene Hjort fra Fredrikstad ble klokket inn på 24,71. For begges vedkommende var VM-tidene et stykke bak deres personlige rekorder.

Det samme skjedde med Oda Utsi Onstad i lengde-kvalifiseringen. Fagernes-jenta hadde ikke dagen og endte på 18. plass med 5,94. Hun måtte ha hoppet 6,14 for å nå finalen. Til sammenlikning har hun 6,34 tidligere i år.

(ANB)

RASKT OVER HEKKENE: Christina Vukicevic hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til semifinalen i Kina-VM. Foto: REUTERS
RASKT OVER HEKKENE: Christina Vukicevic hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til semifinalen i Kina-VM. Foto: REUTERS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer