Vukicevic krasjet i første hekk etter superstart

Brøt i sesongåpningen.

TOK DET MED ET SMIL: «Ja... Kræsjet første hekken! Noen ganger er de i veien:)» skrev hekkeløper Christina Vukicevic på Twitter etter sesongåpningen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TOK DET MED ET SMIL: «Ja... Kræsjet første hekken! Noen ganger er de i veien:)» skrev hekkeløper Christina Vukicevic på Twitter etter sesongåpningen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christina Vukicevic fikk en superstart og var først ute av blokkene, men var uheldig og slo borti første hekk. Dermed kom hun helt ut av det og brøt i sesongåpningen.

Seieren på korthekken i Hengelo søndag gikk til Kellie Wells fra USA med 12,81 sekunder. LoLo Jones, også hun fra USA, tok annenplassen med 12,90, og også amerikanske Queen Harrison kom seg under 13 sekunder med 12,98.

- Christina var maksimalt uheldig og slo borti den første hekken. Hun kom helt ut av rytmen og bare dyttet ned den andre hekken før hun brøt, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB søndag ettermiddag.

- Jeg snakket med Petar (Vukicevic, far og trener) og han var veldig positiv tross det som skjedde. For egen del vil jeg gjerne legge til at hun akselererte veldig bra, så det er ikke tvil om at hun er i bra form, mente Nilsen.

- Det er første gang Christina bryter et løp. Det har aldri skjedd tidligere, men dette er slikt som kan skje innimellom. Hun gjorde en feil og var for nær den første hekken. Det er hun lei seg for, men likevel tar hun med seg mye positivt fra dette korte løpet, sa pappa Petar Vukicevic til NTB.

Spent Christina Vukicevic selv var svært spent før sesongåpningen i Hengelo, og selv om hun aldri kom til mål og fikk noen tid i løpet, så fikk hun bevis for at hun må ha gjort mye riktig i vinter.

- Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, og jeg har et enormt spenningsnivå, men det er under kontroll, sa Christina Vukicevic selv til NTB i forrige uke. Hun hadde ikke konkurrert siden juli i fjor, da hun stilte til start i nederlandske Hengelo søndag.

- Selv om Christina aldri kom til mål, må jeg si meg fornøyd, for hun gjorde veldig mye bra. Både på oppvarmingen og i starten var hun fullt på høyden med de aller beste. Hun ville tatt en topplass i dag uten uhellet, sa pappa Petar.

Nå håper den norske hekkstjernen på å komme med i Diamond League-stevnet i roma, men dersom det ikke går, så er det mye som tyder på at hun kommer til å henge med i det norske elitestevnet i Florø 2. juni.

- Det gjelder å få et løp så fort som mulig nå. Det blir nok enten Florø eller Roma, og så får vi håpe at vi er ferdig med uhellene for i år, slo Petar Vukicevic fast etter Hengelo-starten.

Vukicevic er tittelforsvarer på Bislett. Hun vant korthekken i Bislett Games i fjor, og det er helt klart at hun nok vil satse mye på å fullføre et løp før årets Bislett-fest den 7. juni.

Toppmøte Der skal hun ut i et virkelig toppmøte mot Sally Pearson, den suverene korthekkløperen på kvinnesiden i verden i fjor. Pearson, som kommer fra Australia, vant både suverent VM-gull i Daegu og ble siden kåret til årets kvinne i internasjonal friidrett av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Vukicevic fikk sesongen ødelagt midt på sommeren i fjor på grunn av skade. Hun trakk seg både fra NM i Byrkjelo og VM i Daegu, men har gått skadefri gjennom vinteren. Hun er uten tvil et av de store norske medaljehåpene i EM i Helsingfors i slutten av juni, og det stilles også forventninger til henne i OL.

Derfor var det ekstra surt at hun var uheldig og ikke fikk en god sesongstart i Hengelo. Det er en bane hun liker svært godt.

- Christina var mest lei seg for at hun ikke fikk et løp, men hun tar med seg mye positivt herfra, for nå vet vi at hun er på høyden med de beste, sa Petar Vukicevic til NTB.

Christina Vukicevic holder den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,74 sekunder.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer