Vukicevic løp inn til EM-gull

Utklasset konkurrentene på 100 meter hekk.

TOK GULL: Christina Vukicevic utklasset alle konkurrentene på 100 meter hekk, og løp inn til EM-gull. Her i aksjon på Golden League 100 m hekk under Bislett Games i Oslo.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .
TOK GULL: Christina Vukicevic utklasset alle konkurrentene på 100 meter hekk, og løp inn til EM-gull. Her i aksjon på Golden League 100 m hekk under Bislett Games i Oslo. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiden ble satt i to sekundmeters motvind. Konkurrentene ble feid av banen.

— Hun hadde god kontroll hele løpet. Det har hun egentlig hatt i hele mesterskapet, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Motvinden gjorde at konkurrentene havnet langt bak.

— Vinden var veldig skiftende, og det kunne fort blitt medvind her i dag også. Det var det i semifinalen, og da var konkurrentene mye nærmere også, forklarte den tidligere politimannen og spydkasteren Nilsen.

GladVukicevic selv rakk så vidt en liten prat med NRK før hun måtte til dopingtest. Senere lørdag kveld skulle gullet nytes.

— Jeg er veldig fornøyd, slo hun naturlig nok fast overfor statskanalen.

— Det er en veldig målbar idrett vi driver med, og det er klart at dette gullet gjorde godt, mente Nilsen.

Ikke minst fordi Ezinne Okparaebo ikke hadde dagen fredag, da hun «kun» ble nummer fire på 100-meteren.

Jekaterina Sjtepa fra Russland løp inn til sølv bak Vukicevic på tiden 13,28, og bronsen gikk til hviterussiske Alina Talai på 13,30.

22-år gamle Vukicevic har hatt en strålende sesong.

I Hengelo 1. juni satte hun norsk rekord med 12,74. Hun var derfor en av de store gullfavorittene i finalen.

— Hun har taklet presset meget godt. På forhånd hadde vi fått nok bekreftelser på at hun var i meget god form, selv om hennes siste løp i Roma var under pari. Men hun har trent litt hardere foran dette mesterskapet, som har vært hovedmålet hennes. Nå har hun gjort det vi ønsket å gjøre, og det gjør det enklere å håndtere resten av sesongen, sa far og trener Petar Vukicevic til NTB.

GreitFredrik Amundgård gjorde det bra i diskos også. «Bamsen» på godt over to meter ble nummer seks, rundt én og en halv meter fra sølvet.

— Det var bra av ham. Han var den yngste i finalen og har sjansen igjen om to år, sa Nilsen.

Siste dag av årets U23-EM går søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer