ENKELT VIDERE: Christina Vukicevic (t.h.) gikk enkelt til semifinale på 100 meter hekk med heatseier og årsbestetida 12,83.Foto: SCANPIX
ENKELT VIDERE: Christina Vukicevic (t.h.) gikk enkelt til semifinale på 100 meter hekk med heatseier og årsbestetida 12,83.Foto: SCANPIXVis mer

Vukicevic med årsbeste

Vant forsøksheatet på korthekken på 12,83.

|||BARCELONA/OSLO (Dagbladet): Christina Vukicevic har hatt EM i Barcelona som sesongens store mål.

Fredag formiddag var 23-åringen omsider i gang med mesterskapet.

I forsøksheatet på 100 meter hekk så det ut til at alt har gått etter planen for Vukicevic, som fikk god flyt over hekkene og kontrollerte inn til sterke 12,83 i stille vind.

- Det gikk rimelig greit. Jeg er egentlig ikke overrasket over tiden, siden jeg har forberedt meg godt og følte meg klar. Jeg sa til meg selv at jeg skulle slappe av først start, for jeg har en tendens til å løpe bedre da, oppsummerer Vukicevic.

- Tok du det rolig på slutten?

- Ja, jeg merket at jeg fikk en godt start og kom godt i gang, så jeg roet litt ned de siste fire-fem hekkene. sier hun til Dagbladet.
Tida 12,83 var ensbetydende med beste tid av samtlige, ny årsbeste for Ski-jenta og en plass i semifinalen som løpes i morgen kveld. Det passer henne bedre enn dagens tidlige løp.

- Jeg sov ikke noe godt i natt, jeg er jo ikke vant til å konkurrere så tidlig. Hadde vekkeklokka ringt halv tre i natt, ville jeg vært helt klar til å stå opp, sier hun.