Vukicevic mister VM med skade

- Jeg er skikkelig lei meg.

MISTER MEDALJEMULIGHET: Lårskaden til Christina Vukicevic vil ikke gi seg, og nå er det besluttet at hekkeløperen ikke stiller til start i VM.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MISTER MEDALJEMULIGHET: Lårskaden til Christina Vukicevic vil ikke gi seg, og nå er det besluttet at hekkeløperen ikke stiller til start i VM.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christina Vukicevic kommer ikke til å delta i VM i Sør-Korea, skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Det er bestemt i samråd med Friidrettsforbundets og Olympiatoppens helseteam.

Skaden Vukicevic har slitt med i sommer plager henne fortsatt, og teamet rundt henne er enige om at det ikke er medisinsk forsvarlig å delta i VM, heter det i meldingen.

- Jeg er selvfølgelig skikkelig lei meg for at det ikke blir VM-deltakelse, men samtidig har jeg den siste tiden skjønt mer og mer at jeg ikke ville rekke å bli skadefri i tide, sier Vukicevic.

På en pressekonferanse i formiddag opplyste hun at sesongen nå er over for hennes del. Nå tar hun ferie frem til hun starter oppkjøringen til neste sesong - der OL i London er høydepunktet - i oktober.

Sesongens store mål 24-åringen har slitt med en skade i lår- og senemuskulaturen som hun pådro seg etter Bislett Games. Som en konsekvens har hun måttet stå over flere Diamond League-stevner og helgas NM i Byrkjelo.

Nå går også VM fløyten, selv om hun håpet i det lengste å bli frisk i tide.

- VM har vært sesongens store mål, og jeg så lyst på situasjonen etter de oppløftende resultatene i vinter og tidlig i sesongen. Men skader er dessverre en del av en idrettsutøvers hverdag, så nå må jeg bare fokusere på å gjøre de rette tingene for å bli kvitt skaden, og så fokusere på en spennende OL-sesong, sier hun videre.

13 utøvere Sportssjef Ronny Nilsen i Friidrettsforbundet meldte Vukicevic på til VM, og understreket overfor Dagbladet at det ikke var noe problem eventuelt å trekke en utøver på et seinere tidspunkt.

- Det er fullt mulig å trekke en utøver fra verdensmesterkapet. Så i teorien kan Vukicevic bli med til Daegu selv om hun ikke er helt frisk, sa Nilsen til Dagbladet i går.

Etter at Christina Vukicevic har meldt forfall kommer det til å bli 13 norske utøvere i VM i sørkoreanske Daegu, som går fra 27. august til 4. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer