MISTER MEDALJEMULIGHET: Lårskaden til Christina Vukicevic vil ikke gi seg, og nå er det besluttet at hekkeløperen ikke stiller til start i VM.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MISTER MEDALJEMULIGHET: Lårskaden til Christina Vukicevic vil ikke gi seg, og nå er det besluttet at hekkeløperen ikke stiller til start i VM.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Vukicevic mister VM med skade

- Jeg er skikkelig lei meg.

(Dagbladet): Christina Vukicevic kommer ikke til å delta i VM i Sør-Korea, skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Det er bestemt i samråd med Friidrettsforbundets og Olympiatoppens helseteam.

Skaden Vukicevic har slitt med i sommer plager henne fortsatt, og teamet rundt henne er enige om at det ikke er medisinsk forsvarlig å delta i VM, heter det i meldingen.

- Jeg er selvfølgelig skikkelig lei meg for at det ikke blir VM-deltakelse, men samtidig har jeg den siste tiden skjønt mer og mer at jeg ikke ville rekke å bli skadefri i tide, sier Vukicevic.

På en pressekonferanse i formiddag opplyste hun at sesongen nå er over for hennes del. Nå tar hun ferie frem til hun starter oppkjøringen til neste sesong - der OL i London er høydepunktet - i oktober.

Sesongens store mål 24-åringen har slitt med en skade i lår- og senemuskulaturen som hun pådro seg etter Bislett Games. Som en konsekvens har hun måttet stå over flere Diamond League-stevner og helgas NM i Byrkjelo.

Nå går også VM fløyten, selv om hun håpet i det lengste å bli frisk i tide.

- VM har vært sesongens store mål, og jeg så lyst på situasjonen etter de oppløftende resultatene i vinter og tidlig i sesongen. Men skader er dessverre en del av en idrettsutøvers hverdag, så nå må jeg bare fokusere på å gjøre de rette tingene for å bli kvitt skaden, og så fokusere på en spennende OL-sesong, sier hun videre.

13 utøvere Sportssjef Ronny Nilsen i Friidrettsforbundet meldte Vukicevic på til VM, og understreket overfor Dagbladet at det ikke var noe problem eventuelt å trekke en utøver på et seinere tidspunkt.

- Det er fullt mulig å trekke en utøver fra verdensmesterkapet. Så i teorien kan Vukicevic bli med til Daegu selv om hun ikke er helt frisk, sa Nilsen til Dagbladet i går.

Etter at Christina Vukicevic har meldt forfall kommer det til å bli 13 norske utøvere i VM i sørkoreanske Daegu, som går fra 27. august til 4. september.