FORKLARTE SEG: Friidrettstrener Petar Vukicevic har i dag forsøkt å motbevise dopinganklagene mot seg overfor Antidoping Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORKLARTE SEG: Friidrettstrener Petar Vukicevic har i dag forsøkt å motbevise dopinganklagene mot seg overfor Antidoping Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Vukicevic møtte Antidoping Norge i dag

Forsøkte å motbevise dopinganklagene.

(Dagbladet): Friidrettstrener Petar Vukicevic har i dag forklart seg for Antidoping Norge om den omstridte epost-korrespodansen med den serbiske treneren Srdjan Djordjevic.

- Jeg kan bekrefte at vi har snakket med ham og at vi har en god dialog, sier antidoping-leder Anders Solheim til Dagbladet.

Tidligere denne uka hadde de Vukicevics eks-kone, Turid Syftestad, inne til samtale.

Petar Vukicevic mener hun har manipulert innholdet i e-postene, noe eks-kona benekter. Vukicevic har innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg om veksthormoner og testosteron.

Antidoping Norge har få muligheter til å verifisere om e-postene er sendt fra Petar Vukicevic, eller om de er manipulert.

- Vi har ikke politimyndighet og kan ikke benytte de etterforskningsmetoder som politiet bruker. Vi kan gjennomføre samtaler med personer som kan gi nødvendig informasjon og basert på blant annet vitneforklaringer bevise bruk av et forbudt stoff eller metode. Vi har styrket mulighetene til å drive informasjonsinnhenting fra 1. januar 2012 basert på retningslinjer fra WADA og vår løpende kontakt med blant annet det amerikanske antidopingbyrået USADA. Vi har også god dialog med både WADA og USADA i de undersøkelser vi nå utfører, sier Solheim.