Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vukicevic satte ny norgesrekord

Karlsruhe (NTB): Christina Vukicevic satte søndag ny norsk rekord på 60 meter hekk. Hun løp på 8,03 sekunder i innledningsheatet i et stevne i Karlsruhe.

Christina Vukicevic satte søndag ny norsk rekord på 60 meter hekk. Hun løp på 8,03 sekunder i innledningsheatet i et stevne i Karlsruhe.

Det var Monica Grefstad som hadde den gamle rekorden med 8,06 fra 1994, så det var en svært gammel rekord Vukicevic slettet fra listene.

Den norske korthekkspesialisten har virkelig hevet seg kraftig i vinter. Søndagens resultat var tredje gang hun underskred kravet til innendørs-VM med 8,20 sekunder, men i og med at Vukicevic satser knallhardt mot OL i Beijing, har hun ikke VM i Valencia i begynnelsen av mars på konkurranseplanen sin.

Det er svenske Susanna Kallur som har årsbeste i verden på 60 meter hekk i vinter med 7,74 sekunder.

- Tiden Christina Vukicevic oppnådde søndag er veldig bra. Det er bare noen få svært gode løpere som har vært under 8 blank på 60 meter hekk i vinter, og av dem er det ikke mange europeere, sa Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, til NTB.

Før vintersesongen i år hadde Vukicevic 8,42 sekunder som personlig rekord på 60 meter hekk innendørs.

(NTB)

NY REKORD: Christina Vukicevic er i god vinterform og satte ny norgesrekord på 60 meter hekk. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
NY REKORD: Christina Vukicevic er i god vinterform og satte ny norgesrekord på 60 meter hekk. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media