JORDBÆRFEST: Friidrettsparet Karoline Bjerkeli Grøvdal og Vladimir Vukicevic under det tradisjonelle jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld, i forbindelse med torsdagens Bislett Games. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JORDBÆRFEST: Friidrettsparet Karoline Bjerkeli Grøvdal og Vladimir Vukicevic under det tradisjonelle jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld, i forbindelse med torsdagens Bislett Games. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Vukicevic skal hjelpe kjæresten til personlig rekord på Bislett i kveld

- Det viktigste for meg blir å heie på Karoline.

110 meter hekk er ikke øvelse på Bislett torsdag. Dermed blir Vladimir Vukicevic tribunesliter og heiagjengleder. Han skal hjelpe kjæresten Karoline Bjerkeli Grøvdal til personlig rekord.

Men om ti dager er det lag-EM (Super League) i Russland, og da skal Vukicevic være klar.

- Jeg skal ikke løpe på Bislett, men formen min ser veldig bra ut akkurat nå. Treningen har gått etter planen så langt, men jeg trenger noen konkurranser for å få det ut skikkelig, sier han til NTB.

- Du blir vel å se i jubileumsstevnet på Bislett?

- Selvsagt kommer jeg til å være på Bislett torsdag, og i og med at jeg ikke skal delta selv, blir det viktigste for meg å heie på Karoline, forteller han videre.

Han sier at han gleder seg til korthekken (110 meter) i Tsjeboksarij i Russland 20. og 21. juni, for det er da sesongen starter for alvor for Norges beste korthekkløper.

- Jeg ser virkelig fram mot min neste konkurranse, som er i Super League i Russland. Etter det kommer det til å bli hektisk med mange konkurranser. Men nå trener jeg først og fremst mot lag-EM, forteller han.

- Hva tenker du om den sesongen du står foran?

- VM er det store målet mitt. Jeg tenker å bruke juli til å komme i toppform. Det er litt sent, men jeg ser på det som en luksus at jeg kan bruke forsommeren til å prikke inn VM-formen Uttaket er jo sent, forklarer Vukicevic.

Han legger altså opp til en relativt sen formtopp, men tror at formen kommer til å være på sitt beste også til NM, som kommer 18-20 dager før VM starter.

- Jeg tror også at det er fullt mulig og veldig realistisk å være i toppform både til NM og VM. Hvis ikke jeg er i storform til NM, så er det ikke noe sjanse til å finne god VM-form. Jeg er svært optimistisk nå. Alt ser veldig bra ut, sier Vladimir Vukicevic til NTB. (©NTB)