Vukicevic til semifinale med god margin

Løp på 12,95.

GREIT VIDERE: Christina Vukievic tok seg greit videre til semifinale på 100 meter hekk.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GREIT VIDERE: Christina Vukievic tok seg greit videre til semifinale på 100 meter hekk.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Christina Vukicevic tok seg lett videre til semifinalen på 100 meter hekk i VM tirsdag. Hun løp inn til 12,95 og ble nummer fire i sitt heat.

Priscilla Lopes-Schliep fra Canada vant heatet med 12,56. Det var også den klart sterkeste tiden i samtlige heat.

— Herlig! Dette gikk helt greit. Jeg åpnet som planlagt, som var å bli nummer tre eller fire i heatet. Det var det som skulle til for å gå videre. Jeg feirer et jubileum i dag, for det er på dagen ti år siden jeg var med i mitt aller første internasjonale mesterskap. Det var ungdoms-OL i Paris, sa Christina Vukicevic til NTB etter tirsdagens første VM-løp for hennes del.

— Jeg startet bra, men dette var ikke et løp med «full guffe». I og med at jeg ikke hadde noen løper ved siden av meg følte jeg meg litt alene ute på banen, men jeg er fornøyd. Nå er jeg i semifinalen og vet at jeg kan slå flere av dem som løp raskere enn meg i dette forsøket, sa hun.

Ettersom Vukicevics heat var så sterkt, gikk seks av sju løpere i heatet videre. Marginen ned til beste løper som ikke gikk videre på tid var 28 hundredeler. Hun gikk videre med den 15. beste tiden av de 24 løperne som er klare for de tre semifinaleheatene.

Kick

— Å vite at jeg er blant de 16 beste korthekkløperne i verden gir meg et lite kick, det er det ingen tvil om. Det har vært inspirerende å se både Jays (Jaysuma Saidy Ndure), Ezinne (Okparaebo), Bjørnar (Ustad Kristensen) og Gaute (Myklebust) her også. Jeg synes alle har prestert godt, og det har også virket inn på min motivasjon, sa Vukicevic til de norske pressefolkene under tribunen på Olympiastadion etter at hun var gjennom den første runden på korthekken.

— Nå er jeg klar for semifinalen, og der har jeg absolutt ikke noe press på meg. Jeg kommer dit som en «underdog», men det kan kanskje gjøre at jeg klarer å løpe enda bedre og mer avslappet, sa Vukicevic.

Hun har hatt en fantastisk sesong i år og hevet seg flere hakk. Allerede i sesongåpningen på Bislett satte hun norsk rekord og brøt 13-sekundersbarrieren. Den rekorden forbedret hun i slutten av mai i Hengelo, og nå er 12,74 både pers og norsk rekord.

Teknisk bra
— Jeg tror nok det kan bli vanskelig å nå finalen. Det tenker jeg heller ikke på, for jeg er så realistisk, men målet mitt onsdag blir å løpe teknisk bra. Jeg synes ikke den tekniske gjennomføringen var helt på topp i dette innledningsheatet, sa Vukicevic til NTB.

Hun slo fast at hun var mye roligere og fikk senket skuldrene skikkelig etter å ha lykkes med å gå videre for første gang i et internasjonale mesterskap for senior. Både i OL i Beijing og i VM i Osaka for to år siden ble hun slått ut i første runde.

— Jeg fikk vist at formen min er der den skal være, og fysisk har jeg aldri vært bedre enn jeg er nå. Derfor kommer jeg til å ta semifinalen onsdag som en VM-finale, sa hun.

Christina Vukicevic har vært gjennom 13 løp på korthekken denne sesongen. Seks ganger har hun vært under 13 sekunder. Hun ser ikke bort fra at det kan bli en tid ned mot norsk rekord i onsdagens semifinale.

— Fysisk er jeg klar for å løpe fort, så helt umulig med norsk rekord er det ikke. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan, sa hun.

(NTB)