Vukicevic trekker seg fra OL

- Jeg står fullstendig på stedet hvil.

RESPONDERER IKKE PÅ TRENING: Christina Vukicevic får ikke kroppen til å spille på lag, og har nå i samråd med apparatet rundt seg besluttet å trekke seg fra 100 meter hekk under OL i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RESPONDERER IKKE PÅ TRENING: Christina Vukicevic får ikke kroppen til å spille på lag, og har nå i samråd med apparatet rundt seg besluttet å trekke seg fra 100 meter hekk under OL i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christina Vukicevic kommer ikke til å delta på 100 meter hekk under OL i London. Det har hun besluttet i samråd med sin trener, Friidrettsforbundet og Olympiatoppen.

- Jeg har kommet i en treningsmessig dal jeg ikke kommer ut av. Jeg har prøvd hardt, og vært positivt innstilt, hver eneste dag, men jeg får ikke treningen inn i systemet. Det går ikke nedover, men jeg står fullstendig på stedet hvil, selv om jeg prøver hardt og er fokusert på hver eneste trening, sier Christina Vukicevic i en pressemelding.

Omstart Vukicevic har ikke klart å komme tilbake på sitt vante nivå etter skadeproblemene som gjorde at hun mistet fjorårets friidretts-VM i sørkoreanske Daegu. Med en årsbeste på 13.17 er hun langt unna sin personlige rekord på 12.74, og hun var også et godt stykke unna å klare A-kravet til OL på 12.96. Under EM i friidrett i Helsinki i juli, endte det med at hun ble slått ut i semfinalen.

Likevel fikk hun muligheten til å bli med i London-troppen, men har nå konkludert med at hun ikke har lyst til å delta uten å ha reelle muligheter til å hevde seg.

- Jeg har naturlig høye mål for karrieren min, er opptatt av å prestere, og tror ikke det er bra for meg å dra til OL nærmest som turist. Det vil ikke være noen god opplevelse å løpe godt opp på 13-tallet. For meg er beslutningen et riktig valg, selv om det er veldig tøft og jeg er utrolig skuffet. OL var sesongens store mål, og det er en stor nedtur å måtte gi opp. Men nå er jeg interessert i å starte med blanke ark, og jobbe for å komme tilbake der jeg var, fortsetter Christina Vukicevic, som nå kommer til å drive lett overskuddstrening frem til ny sesongoppkjøring i slutten av september, begynnelsen av oktober, sier hun.

- Ikke håp 25-åringen har nå bedt om tid til å få fordøye skuffelsen i fred. Far og trener Petar Vukicevic roser datteren for å ha tatt det han mener er en modig, men riktig avgjørelse.

- Vi må bare erkjenne at Christinas kropp ikke har respondert på treningen, noe som er helt nødvendig for å få fremgang. Både hun og jeg har et inderlig ønske og en sterk vilje om at hun skal prestere, men slik situasjonen er nå, er det ikke håp om at det er mulig. Beslutningen har vi tatt i fellesskap, men jeg må si at det er en modig og tapper avgjørelse å være enig i. Vi mener begge at det ikke er nok å bare delta for å delta, vi må ha et grunnlag for å prestere på et visst nivå. Vi må erkjenne at det grunnlaget ikke finnes nå, sier Petar Vukicevic.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer