Vukicevic trodde han var klar for EM helt til han varmet opp i dag

- I dag var det ikke en så god dag.

HÅPER PÅ START: Vladimir Vukicevic, her til høyre, håper smertene er borte før kvalifiseringa klokka 11.40 i morgen. Her er han avbildet under Bislett Games.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
HÅPER PÅ START: Vladimir Vukicevic, her til høyre, håper smertene er borte før kvalifiseringa klokka 11.40 i morgen. Her er han avbildet under Bislett Games. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Norges desidert beste mannlige hekkeløper, Vladimir Vukicevic, har slitt med en betent sene under foten i forkant av friidretts-EM i sveitsiske Zürich.

Omtrent helt opptil avreise var han i tvil om han i det hele tatt skulle reise til Sveits for å konkurrere, men lørdag bestemte han seg for likevel å gi mesterskapet en sjanse.

- Jeg tok avgjørelsen på lørdag, fordi jeg har fått utrolig god oppfølging av forbundets leger, og så fikk jeg en kortisonsprøyte. Det er en forholdsvis radikal behandling, men det er en behandling som kan funke, og den funka på meg, sier Vukicevic til Dagbladet dagen før han skal i aksjon.

Tilbakefall
I Helsinki for to år siden gikk han til semifinalen på ny personlig rekord, 13.65, og målet med en smertefri fot var å gjøre det samme i år også.

Det var i hvert fall det han tenkte til han varmet opp utenfor Letzigrund stadion tidligere i dag.

- Lørdag kjente jeg ingenting, jeg var hundre prosent sikker på at jeg kom til å løpe. I dag var det dessverre ikke en så god dag, jeg fikk et lite tilbakefall og valgte å stå over en del av det jeg hadde tenkt til å gjøre, rett og slett for å spare meg til i morgen, sier han.

- Planen er å løpe, men utsiktene er litt dårligere i dag enn de var på lørdag. Dessverre.

Tar avgjørelsen i morgen
Det er i en sene under fotbladet, ved hælen, kalt Plantarfascien, som gir Vladimir sterke smerter når han løper. Senen er betent, og det har den vært en god stund.

- Det er jo klart at det er enhver toppidrettsutøvers mareritt å slite med ting, men man skal aldri ta sorgene på forskudd. Jeg står opp med godt mot i morgen og drar på oppvarmingsbanen med håp om at dette her skal gå bra. Så faller avgjørelsen da, sier Vukicevic til Dagbladet.

- Men kjenner du det samme i morgen som i dag, så starter du ikke?

- Da vil jeg nok ikke starte. Det er rett og slett en helhetsvurdering som må tas. Jeg er kun 23 år og håper å holde på med denne idretten her i lang tid. Jeg vil ikke risikere å få noe mye verre. Du skal ikke tulle med sener der nede, de kan i verste fall ryke, og da snakker vi om en ganske alvorlig skade. Foruten det er det smerten som vil avgjøre.

Om følelsen på oppvarmingen er god i morgen, starter Vladimir Vukicevic kvalifiseringen på 110 meter hekk klokka 11.40.