Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vukicevic trodde ikke på norsk rekord

Forbedret persen med 34 hundredeler tross skadetrøbbel.

TIDENES RASKESTE: Vladimir Vukicevic (21) slo Gaute Melby Gundersens Norgesrekord fra 1997 denne sesongen. Neste år tror han på enda større ting. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TIDENES RASKESTE: Vladimir Vukicevic (21) slo Gaute Melby Gundersens Norgesrekord fra 1997 denne sesongen. Neste år tror han på enda større ting. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Vladimir Vukicevic (21) har endelig løpt ut av skyggen til storesøster.

Christina Vukicevic (25) har hatt tittelen som norsk hekkeprinsesse i flere år, men i år har lillebror Vladimir nemlig også markert seg.

Den tidligere sølvvinneren fra junior-VM har ikke bare tatt store steg det siste året. Han har samtidig sikret seg tittelen som Norges raskeste mann på 110 meter hekk noen sinne.

Gaute Melby Gundersens rekord på 13,62 ble nemlig ikke bare slått i tyske Weinheim 27. juli. Den ble rundjult, da Vladimir løp inn til 13,55.

Trøblete oppkjøring
Det ikke lillebror Vukicevic har fortalt — før nå — er imidlertid at oppkjøringen til supersesongen var alt annet enn optimal.

- Jeg hadde en del småproblemer i høst, vinter og våres, det skal jeg innrømme. Jeg hadde blant annet et betent lår som gjorde vondt og hindret meg da jeg løp på maksfart, sier Vladimir til Dagbladet.

21-åringen, som i likhet med Christina trenes av pappa Petar Vukicevic, forsto imidlertid raskt at det var mulig å løpe fort da sesongen startet for alvor.

- Da jeg sesongåpnet med «pers» på 13,83, visste jeg at jeg kunne løpe fort, sier Vladimir.

Trodde ikke på rekord
Han tror den enorme framgangen skyldes at han, til tross for problemene før sesongen, fikk trent med kontinuitet det meste av vinteren.

Vladimir er likevel overrasket over at han forbedret sin egen personlige rekord med så mye som 34 hundredeler på én sesong.

ENKEL SEIER: Vladimir Vukicevic vant 110 meter hekk under årets NM i friidrett på overlegent vis. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
ENKEL SEIER: Vladimir Vukicevic vant 110 meter hekk under årets NM i friidrett på overlegent vis. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

- 34 hundredeler er ganske mye på dette nivået. Pappa og jeg hadde en tid på 13,6 i tankene, og så ikke på Norgesrekorden som en umulighet, men jeg hadde faktisk ikke trodd at jeg skulle ta den i år, sier han, og legger til:

- Det beste er at løpet ikke var perfekt i det hele tatt. Jeg har mer å gå på.

Vladimir satte ikke den norske rekorden tidlig nok til å kvalifisere seg til sommerens OL. Tiden 13,55 ville uansett vært nok til en semifinale blant de store gutta i London.

Studerer ved siden av
Vladimir er uansett klar på at det ikke er realistisk å forbedre seg med 34 hundredeler til neste sesong. Da ville han i så fall plutselig vært i verdenstoppen.

- Jeg kan skrive under på at jeg ikke kommer til å forbedre meg med 34 hundredeler også år. Da hadde det begynt å gå veldig, veldig fort. Målet er å stabilisere seg på tider på 13,6, og hvis jeg klarer å løpe på på tider rundt 13,40, skal jeg være fornøyd.

21-åringen har nå fri i en drøy måned før han starter på oppkjøringen til 2013-sesongen. Tida går med til studier og ferie i California.

- Ved siden av idretten studerer jeg på Høyskolen i Oslo. Jeg tar økonomi og ledelse, og synes det er veldig fint å ikke bare tenke på idretten, sier han.

• Neste år blir U23-EM det største målet for Vukicevic, men han håper også å kvalifisere seg til VM i Moskva.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media