Vukicevic tviler på norske medaljer i friidretts-VM

- Det vil være en overraskelse, sier hun.

EKSPERT: Christina Vukicevic sier en norske medalje i VM vil være en overraskelse.  
Foto: Jon Wiik / NTB Scanpix
EKSPERT: Christina Vukicevic sier en norske medalje i VM vil være en overraskelse. Foto: Jon Wiik / NTB ScanpixVis mer

Christina Vukicevic avlyste denne sesongen tidlig på grunn av skade. TV 2-eksperten tviler på norsk medaljesuksess i friidretts-VM.

 - Jeg kan vel ikke miste troen på norske VM-medaljer. Det er viktig å ha tro på utøverne vår. Jeg føler i alle fall det, men for å være ærlig vil jeg se på det som en overraskelse om det skulle bli norsk VM-medalje her, sier hun til NTB.

Vukicevic var tidligere samboer med den norske medaljegrossisten Andreas Thorkildsen, men han har slitt med formen det siste året.

Vukicevic understreker at ingen i den ti manns store norske troppen har stukket seg fram spesielt i forkant av VM. Sportssjef Ronny Nilsen har størst tro på Andreas Thorkildsen i spyd, men heller ikke han har vært på topp.

Erik Tysse i kappgang og Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter er også trukket fram som medaljekandidater, men at de skal klare det er langt fra sikkert.

Annerledes - Det er veldig annerledes å være her som medierepresentant, men jeg trives godt med det. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg liker å være ekspert, og etter hvert som jeg lærer mer og mer, kommer det til å gå bedre og bedre, sier Vukicevic om sin nye rolle.

- Nå skal jeg se på alle de norske utøverne som er her i VM. Jeg skal ikke dømme dem på noen som helst måte, men se hva de presterer. Jeg føler vel at jeg er litt på utøvernes side, legger hun til.

Hun sier også at alt er fint for henne.

- Jeg har det veldig bra nå, men jeg ser ikke bort fra at det kommer til å krible litt ekstra i beina når hekken går på stadion her, forteller Vukicevic.

Trener en del Christina Vukicevic bekrefter også at hun ikke har lagt idretten helt på hylla, men trener en del. Hva det kommer til å føre til, er hun mer forsiktig med å snakke om.

- Jo, jeg trener litt. Vi får se hva det blir til. Jeg tar en dag av gangen. Det er ikke slik at jeg ser så langt fram, i hvert fall ikke mer enn tre dager om gangen. Jeg kommer nok tilbake til store friidrettsmesterskap, men om det blir som akkreditert medieekspert eller som utøver, det gjenstår å se.

UTE MED SKADE: Christina Vukicevic har byttet ut løpeskoene med en ekspertjobb denne sommeren, Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
UTE MED SKADE: Christina Vukicevic har byttet ut løpeskoene med en ekspertjobb denne sommeren, Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil i hvert fall ikke si noe mer om det nå, sier hun til NTB med et hemmelighetsfullt glimt i øyet.

Men tilbake til VM.

- Hva kan du si om de norske på VMs åpningsdag?

- I den norske troppen har det vært noen småskader, noen trakk seg allerede før VM, og det ble en trøblete start med Jays' skade torsdag. De som er her er bra.

- Se bare på Ezinne, hun er her uten å ha hatt den beste oppladningen på grunn av en skadet tå. Likevel stiller hun, og jeg tror det kan bli bra, for hun er tøff, og mange ville nok trukket seg om de hadde vært i samme situasjon som henne, sier Christina Vukicevic som er optimist på vegne av tidligere lagkamerater, men som likevel tror en norsk VM-medalje vil sitte veldig langt inne.

(NTB)