Vukicevic videre med et nødskrik

Klar for semifinale på 100 meter hekk som siste jente.

PÅ HÆLA: Christina Vukicevic forbedret årsbeste med ett hundredel da hun gikk videre som siste kvinne fra forsøksheatet i EM.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ HÆLA: Christina Vukicevic forbedret årsbeste med ett hundredel da hun gikk videre som siste kvinne fra forsøksheatet i EM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

HELSINKI/OSLO (Dagbladet): Christina Vukicevic kom til EM i friidrett med en årsbeste på svake 13,18, stor usikkerhet rundt egen form og et OL-håp hengende i en tynn tråd.

Heller ikke under morgenøkta i Helsinki fredag fikk hun alle de svarene hun ønsket seg i forsøksheatet på 100 meter hekk, selv om det til slutt endte lykkelig med avansement til semifinalene i morgen kveld.

- Teknikken satt, men jeg mangler fortsatt fart og aggressivitet, og det er selvfølgelig frustrerende. Samtidig er det sannsynlig at alt kan snu fort. Jeg er trygg på seg selv, og vet at jeg kan mye bedre. Det kan jeg få utløp for allerede i morgen, sier Vukicevic til norsk presse like etter løpet.

90 prosent Raskeste reaksjonstid i heatet og gode hekkepasseringer så lenge ut til å bli en radmager trøst da hun ikke klarte å stå distansen fullt ut og løp inn til en femteplass på 13,17 - en forbedring av årsbeste med ett hundredel.

Da gjensto ennå to heat, og 25-åringen måtte håpe på at hele åtte konkurrenter løp svakere enn henne. Likevel holdt det med et nødskrik, eller mer presist: Åtte hundredeler.

Likevel: A-kravet til OL på 12,96 er stadig over to tideler unna. Vukicevic er imidlertid realist, og innser at det er nivået hun ligger på for tida:

- Hadde jeg løpt på 12,9 i forrige uke og endt opp med 13,17 her, hadde jeg vært mer frustrert. Det var tross alt et steg i riktig retning, sier hun.

Hennes personlige rekord er for øvrig 12,74, og ble satt i nederlandske Hengelo for tre år siden.

- Jeg føler vel egentlig at jeg bare er 90 prosent klar. De siste ti prosentene mangler. Derfor fokuserer jeg ikke på finale i det hele tatt nå. Jeg tar et og et løp av gangen. Er jeg ikke god nok til å løpe EM-finalen, så er jeg ikke god nok. Slik er det, men det er selvfølgelig veldig frustrerende ikke å få det til bedre enn jeg gjør akkurat nå, fortsetter hun.

I hånda hadde hun tegnet en diger pil som pekte framover. Det var en oppgave hun hadde fått av idrettspsykolog Britt Tajett-Foxell i går for å hjelpe henne til å fokusere å gå uredd på rett fram.

- Pila er et symbol som Alexander Dale Oen også brukte, og som vi hadde felles, sier Vukicevic.

Fornøyd debutant Norges andre deltaker i øvelsen, EM-debutant Isabelle Pedersen, endte også på femteplass i sitt heat med tida 13,38.

- Jeg jobbet bra over de åtte første hekkene, men så stoppet det litt opp over de to siste. Det kommer av at jeg ikke har nok løpstrening etter at jeg var skadet tidligere i år, men dette er det første seniormesterskapet mitt. Jeg føler jeg er over gjennomsnittet for debutanter på dette nivået, og det er bra, sier Pedersen til NTB.

Tyrkiske Nevin Yanit var raskest i forsøket på 100 meter hekk for kvinner med 12,78 sekunder.