DROPPER INNESESONGEN: Christina Vukicevic (i midten) dropper vinterens innendørsstevner for å forberede seg best mulig til neste sommers EM i Barcelona. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DROPPER INNESESONGEN: Christina Vukicevic (i midten) dropper vinterens innendørsstevner for å forberede seg best mulig til neste sommers EM i Barcelona. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Vukicevic vil ikke løpe inne

Satser alt på Barcelona-EM.

|||Christina Vukicevic dropper innendørssesongen kommende vinter. I stedet har hun bestemt seg for å satse alt mot EM i Barcelona.

- Alle våre planer i tiden framover går i retning av EM i Barcelona neste sommer, sier pappa og trener Petar Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Han legger ikke skjul på at det er hovedårsaken til at hekkløperen dropper innendørssesongen.

Det er første gang i voksen alder at 22-åringen gjør et slikt valg, for de siste sesongene har hun satset for fullt også på vinterstid.

Hun er i gang med grunntreningen for 2010-sesongen, og hun går løs på den viktige EM-sesongen som den tredje beste løperen på korthekken (100 meter) i Europa.

Vukicevic stoppet på 12,74 sekunder i sommer, og det er bare Derval O'Rourke fra Irland med 12,67 og Lucie Skrobakova fra Tsjekkia med 12,73 som var raskere enn henne av de europeiske løperne på verdenstoppen.

Det betyr at årets europamester i U23 er en soleklar medaljekandidat i Barcelona-EM kommende sommer.

I stedet for konkurranser innendørs i vinter satser Christina Vukicevic på flere treningsopphold til varmere strøk. Dersom alt går etter planen, finner sesongåpningen sted i Qatar 14. mai neste år. Hun satser på å stille i seks til åtte stevner før EM som går i slutten av juli på OL-stadion fra 1992.

(NTB)