-  Vunnet for mye

Nils Arne Eggen støtter Rosenborg-trener Per Joar Hansen. Han tror enkelte Rosenborg-spillere har vunnet så mye at de tar for lett på seriekampene.

Fire kamper, én seier, fem poeng og 4- 4 i målforskjell. Rosenborg ligger på nedre halvdel av tabellen, og står i fare for å sakke akterut i gullkampen uten hjemmeseier mot Start i morgen.

I gårsdagens utgave av Adresseavisen sa hovedtrener Per Joar Hansen at «nå er det nok», og at enkelte spillere hadde vist altfor liten innsats i serieåpninga.

-  Ting kommer til å få konsekvenser. Jeg kommer til å følge nøye med på hvem som tar ansvar og hvem som ikke gjør det, sa Perry til avisa.

Han får full støtte av Nils Arne Eggen.

-  Jeg gir Per Joar full backing. Det å vinne flere dueller og løpe mer enn motstanderen, har alltid vært Rosenborgs utgangspunkt tidligere. Det finnes ingen annen dyktighet som kan erstatte innsats, sier Eggen til Dagbladet.

Spilleransvar

Han mener mangelen på innsats og skjerping kan komme av at spillerne er for mette på suksess.

-  Jeg har ikke spurt spillerne om dette stemmer, så det blir bare synsning, men kanskje tror enkelte av dem at seriegullet ordner seg til slutt. Du vet, noen av spillerne har vært med lenge og vunnet mye, sier Eggen, og fortsetter:

-  I fjor for eksempel, lå vi jevnt med Vålerenga lenge, men vi endte opp som seriemestere nok en gang. Kanskje tror noen av spillerne at det ordner seg i år igjen - men det gjør det ikke.

Eggen mener ansvaret for den svake seriestarten ligger hos spillerne.

-  Vi kan lære dem å løpe fort og vinne dueller, men vi kan ikke løpe fort og vinne duellene for dem.

-  For dårlig

Roar Strand har vært Rosenborgs beste utespiller så langt denne sesongen. Han inrømmer at innsatsen ikke alltid har vært på topp.

-  Enkelte spillere har hatt for dårlig innsats, og jeg har nok forbedringspotensiale jeg også. Jeg regner med Perry kommer til å slå hardt ned på dette framover, sier Strand.

Potettid

-  Og det er bare rett og rimelig. For å spille på Rosenborg, må du prestere. Slik er det, og slik skal det være, uansett hva spilleren har gjort før.

Den svake seriestarten til tross, verken Strand eller Eggen snakker om RBK-krise ennå.

-  Vi har startet svakt før, men bør ha tre poeng mot Start for å henge med i toppen, sier Strand.

-  Du vet, sier Nils Arne Eggen, det er for tidlig å snakke om resultater nå. Jeg pleier å si at vi først kan snakke om tabellen når vi tar opp potetene i Orkdal, og de er ennå ikke satt i jorda.

TRENGER SEIER: I morgen RBK-trenerne Nils Arne Eggen og Per Joar Hansen trenger tre poeng mot serieleder Start for å henge med i gullkampen.