Vurderer å bryte med forbundet

Sandvolleymakkerne Vegard Høidalen (29) og Jørre Kjemperud (32) er klare til å bryte med sitt eget forbund om de ikke innen mandag neste uke får gjennomslag for sine økonomiske krav fram mot Aten-OL i 2004.

Klarer ikke forbundet innfri de økonomiske kravene innen den tid vil Høidalen/Kjemperud vurdere en satsing utenfor forbundet.

- Vi burde vært i mål med de økonomiske brikkene i november i fjor. Slik denne saken har dratt ut i tid taper vi penger og havner på etterskudd i sesongplanene. Nå kan vi snart ikke vente lenger, sier Vegard Høidalen til Dagbladet.

Gutta forsøker å få på plass et budsjett på rundt to millioner kroner - en dobling fra budsjettet i fjor.

Blant annet søker Høidalen/Kjemperud forsikringer om at de har trener, hjelpetrener, personlig styrketrener, kommunikasjonsrådgiver, video/analyse-person og en manager til å ta seg av en del praktiske oppgaver.

- Vi vet at vi stiller store krav, men slik er det også nødt til å være om vi skal innfri målsettingen om OL-gull i Aten i 2004, sier Høidalen.

Gutta er i dag ranket som nummer fire i verden og deres felles hjemmeside på Internett sier alt om målsettingen: www.gulliathen.com.

Volleyballforbundets generalsekretær Arne-Morten Knutsen har stor tro på at de kommer til enighet med forbundets frontfigurer.

- Vi er veldig ambisiøse på våre utøveres vegne og gjør alt vi maker for å få til en avtale, sier Knutsen.

IKKE FORNØYDE: Vegard Høidalen (t.v.) og Jørre kjemperud er i klinsj med Volleyballforbundet.