Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å bryte OL-reglene igjen i dag

- Vi er forberedt på kjeft.

TØFFE TIDER: Landslagstrener Egil Kristiansen, her med Therese Johaug og Heidi Weng før morgenens pressemøte i deltakerlandsbyen i Sotsji, vurderer å bryte OL-reglene i dag igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TØFFE TIDER: Landslagstrener Egil Kristiansen, her med Therese Johaug og Heidi Weng før morgenens pressemøte i deltakerlandsbyen i Sotsji, vurderer å bryte OL-reglene i dag igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): De norske langrennsjentene brøt OL-reglene da de gikk med sørgebånd under 15-kilometeren lørdag, og fikk refs og advarsel fra den internasjonale olympiske komité.

- Norge må skjerpe seg, sa blant annet Gerhard Heiberg, og la til at hendelsene ikke akkurat bidro til å endre inntrykket av at nordmennene er arrogante.

- Det er en ikke-sak for oss. Vi er ferdige med det, og nå får andre ta seg av det, sier kvinnenes landslagstrener Egil Kristiansen i dag.

Har planer
Men overfor Dagbladet avslører Kristiansen at de vurderer å bryte reglene på nytt i dag. Dersom Astrid Uhrenholdt Jacobsen ender på pallen på dagens sprint, skal hun ifølge IOC-reglene møte til internasjonal pressekonferanse etter løpet.

Det er det ikke sikkert hun kommer til å gjøre.

- Vi har en plan for hva vi skal gjøre om det går dårlig, og vi har en plan for hva vi skal gjøre om det går bra. Vi må skjerme Astrid mest mulig, sier Kristiansen til Dagbladet.

Forberedt på kjeft
Uhrenholdt Jacobsen har ikke snakket offentlig etter brorens dødsfall, og fordi hun skal gå sprint senere i dag, møtte hun heller ikke på dagens pressetreff før torsdagens 10-kilometer.

Men alle medaljører må altså møte på pressekonferanser i OL, og i dag er Astrid Uhrenholdt Jacobsen god nok til å komme på pallen.

Et nytt brudd på reglene vil uten tvil skape mer rabalder rundt de norske skijentene.

- Vi er forberedt på å få kjeft, sier Kristiansen.

- Men enten det får sånn eller sånn, må vi skjerme henne mest mulig.

Hele Norges coronakart