Heidi Weng vil gjøre endringer:

Vurderer å bryte tradisjonen

Tour de Ski-dronninga Heidi Weng kan for første gang siden gjennombruddet komme til å droppe Tour de Ski. Samtidig har coronasituasjonen fått henne til å revurdere den nye planen.

FIKK SJOKK: Heidi Weng fikk sjokk da et tre blåste over ende under treningsøkta på Hafjell. Therese Johaug snakker ut om de dramatiske dagene da hun fant ut hva som var galt med kroppen tidligere i sommer, og Frida Karlsson får høre det etter at Marit Bjørgen banket henne i en staketest i TV 2-sendte «Landskampen». Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heidi Weng vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i så vel 2016/17 som i 2017/18.

Forrige vinter slo 29-åringen fra Ytre Enebakk tilbake etter den tøffe 2018/19-sesongen med å ta 2.-plassen i verdenscupen sammenlagt etter suverene Therese Johaug.

Nå vurderer hun sterkt å droppe Tour de Ski, som har vært Wengs lekegrind i mange år.

- Jeg har lyst til å stå over Tour de Ski. Det var planen i utgangspunktet. Så vet man aldri hvordan sesongen blir med tanke på coronasituasjonen. Kanskje blir det veldig få skirenn fordi coronaviruset blusser opp. I så fall bør man kanskje gå de skirennene man kan gå, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Men om det meste tyder på at det blir en normal sesong, frister det altså å droppe Tour de Ski for første gang?

- Ja. Jeg er gira på å gjøre noen endringer denne sesongen. Jeg har gjort det samme alle år og gått Tour de Ski ni-ti ganger på rad. Hvis kroppen blir sliten under Tour de Ski og jeg går der, er jeg i hvert fall ikke så gira på å ta ut alt, forteller langrennsesset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer