ØDELEGGER FOR LAGET: Saxo Bank kan bli straffet for at Alberto Contador ble dømt for doping. Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
ØDELEGGER FOR LAGET: Saxo Bank kan bli straffet for at Alberto Contador ble dømt for doping. Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIXVis mer

Vurderer å degradere Contadors lag

Saxo Bank kan bli nektet videre sykling på verdenstouren.

Etter dopingutestengelsen av stjernerytteren Alberto Contador er det danske laget, som ledes av Bjarne Riis, på gyngende grunn. Spanjolen ble nylig idømt to års karantene for brudd på dopingbestemmelsene. UCI skriver i en pressemelding at lisensutvalget nå skal ta stilling til om Saxo Bank får lov til å sykle videre på verdenstouren.

Dersom laget ekskluderes fra det ypperste selskapet kan Contadors lagkamerater trolig også glemme de største sykkelrittene på kalenderen, som for eksempel Tour de France.

- Hvis en tar bort poengene Alberto Contador har opptjent, som tilsvarer omtrent 68 prosent av Saxo Banks samlede poengantall, vil laget ikke lenger oppfylle de nødvendige kriteriene for å kjøre på UCIs verdenstour, meldes det fra Det internasjonale sykkelforbundet.

Lageier Bjarne Riis har tidligere uttalt at han føler seg trygg på at Saxo Bank får beholde lisensen til å kjøre på verdenstouren. Men nå må Riis og rytterne hans vente før de får en avgjørelse i saken. UCI vil foreløpig ikke gå ut med hvor lang tid lisensutvalget vil bruke før det tas en beslutning.

(NTB)