- Vurderer å droppe hopp-NM

2. februar reiser hopptroppen til OL i Japan. Dagen før er det storbakke-NM i Kløvsteinbakken i Meldal. - Det mesterskapet vil muligens gå uten OL-hopperne, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

De beste hopperne kommer fra skiflygings-VM i Oberstdorf til NM-uka. Den innledes med normalbakke-NM i Granåsen torsdag 29. januar, fortsetter med lagkonkurranse i Meldal lørdag 31. januar og avsluttes med storbakke-NM samme sted søndag 1. februar.

- Vi ønsket storbakke-NM på lørdag, slik at de fem OL-hopperne kunne fått en dag hjemme før avreisen til Japan. Det går ikke NM-arrangøren med på, sier Pedersen.

- Stor belastning

- Jeg tenker sportslig, og frykter at totalbelastningen kan bli for stor. Med et storbakke-NM bare noen timer før avreisen, kan det bli en sliten gjeng som drar til OL, sier landslagssjefen.
Utsettelse av avreisen til Japan, er ikke mulig. 5. februar - to dager før OL-åpninga - er det verdenscuprenn i Sapporo.

- Hvis situasjonen er uklar foran OL, tar vi kanskje med en eller to hoppere ekstra til rennet i Sapporo. Vi reiser med fem løpere til Hakuba, og fire får delta i hvert av de tre OL-rennene, sier Trond Jøran Pedersen.

- OL går foran

Når det drar seg mot februar, vil det hovedsakelig være OL-forberedelser som opptar hoppsjefen.

- Både verdenscuprenn og OL er viktigere enn NM. Skal vi være med på alle norgesmesterskapene, får vi ikke engang tid til å vaske klærne våre før vi går om bord på OL-flyet.
- Til sjuende og sist blir det den enkelte løperen som må ta avgjørelsen om NM-start eller ikke, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.