Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å droppe OL

RONDHEIM/OSLO (Dagbladet): - Ingen vits i å reise til OL som turist. Alt dårligere enn 1.44,50 holder ikke, sier Vebjørn Rodals trener Frank Brissach. Derfor kan fredagens 800 meter på Bislett bli Rodals aller siste start i et toppfelt.

1.44,50 hadde holdt til sjuendeplass på årets verdensstatistikk. I OL-finalen er det plass til åtte mann. For regjerende olympisk mester Vebjørn Rodal er det uaktuelt å dra til Sydney for å gjenta ydmykelsen fra VM i Sevilla i fjor.

Der røyk han rett ut i forsøksheatet.

For øyeblikket er Rodal langt mer enn to sekunder unna tida han trenger for å gjøre treneren blid. Søndag løp Rodal inn til årsbeste med 1.46,51 i Budapest. OL-kravet er på 1.45,20. Akkurat som andre friidrettseksperter tror trener Brissach at det må mirakler til for at Rodal skal klare OL-kravet allerede på fredag.

- Ja, det er jeg enig i, sier han.

Droppet hardtrening

I går hadde Vebjørn Rodal planlagt en helvetesøkt med 400 metere og 600 metere på Lerkendal. Isteden ble det bare en middels hard løpeøkt.

- Vi vurderer det sånn at Vebjørn tok i litt for mye på trening i forrige uke. Derfor må vi være litt forsiktige denne uka. Han presser ikke helt i kjelleren, sier Frank Brissach.

Rodal sjøl ba om å slippe å svare på spørsmål før torsdagens jordbærparty i hagen til Arne Haukvik.

Få konkurranser

- Jeg har tro på Vebjørn. Men han må tro på seg sjøl. Han må være hundre prosent motivert og fokusert. Da kan det bli spennende, sier Brissach.

Nå dreier spenninga seg mest om det allerede er over. Bislett Games kan bli Rodals avskjed med internasjonal toppidrett. Siden han skadet seg på Bislett for to år siden, har Rodal løpt ti 800 metere i konkurranse. Bare to ganger har han møtt de aller beste. Resultat: 10. plass og 11. plass.

- Før var Vebjørn råere i konkurranser. Han har mistet denne råheten.

- Er dette fordi han ikke konkurrerer nok?

- Du er inne på noe der. Han er nødt til å konkurrere mer. Vebjørn trenger flere konkurranser over tid for å prestere på brukbart nivå.

SLITER: OL-vinner Vebjørn Rodal er milevis unna toppformen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media