Vurderer å flytte Norway Cup til Lillestrøm

Frode Kyvåg synes Oslo blir for dyrt.

PÅ FLYTTEFOT: Bækkelags-veteranen Frode Kyvåg (63) har regjert på Ekebergsletta som generalsekretær i Norway Cup i en mannsalder.  Nå kan Sletta bli for dyr for ungdomsturneringen.  Foto:  Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
PÅ FLYTTEFOT: Bækkelags-veteranen Frode Kyvåg (63) har regjert på Ekebergsletta som generalsekretær i Norway Cup i en mannsalder. Nå kan Sletta bli for dyr for ungdomsturneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gigantturneringen Norway Cup i fotball kan ende i Lillestrøm. Frode Kyvåg vurderer flytting, fordi det blir for dyrt å holde turneringen i Oslo.

NRK skriver at Kyvåg ser til Akershus, Buskerud, Romerike og andre steder som har store nok fasiliteter til å holde et arrangement av den størrelsesorden det her er snakk om.

- Hvis dette forsterker seg i forhold til kostnadssiden vår, er vi nødt til å vurdere alternative løsninger, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg til NRK.

Over 1000 lag Over 1000 lag møtes hvert år til en av verdens største fotballturneringer på Ekebergsletta i Oslo. Slik har det vært siden 1972, men nå kan «Sletta» bli erstattet med Lillestrøm Idrettspark. Fotballfeltet rundt Skedsmohallen og Lillestrøm stadion skal være det heteste alternativet, dersom Norway Cup flagger ut av hovedstaden.

Kyvåg sier at utgiftene til Oslo kommune har doblet seg i løpet av få år. Nå er utgiftene oppe i fire millioner kroner, mens tilskuddet fra kommunen har stått stille på cirka to millioner de siste årene.

- Nå betaler vi for mange av de kommunale tjenestene som tidligere var gratis. Vi forstår at vi må betale, siden mange av disse tjenestene er privatisert, forteller Kyvåg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer