Vurderer å flytte Norway Cup til Lillestrøm

Frode Kyvåg synes Oslo blir for dyrt.

PÅ FLYTTEFOT: Bækkelags-veteranen Frode Kyvåg (63) har regjert på Ekebergsletta som generalsekretær i Norway Cup i en mannsalder.  Nå kan Sletta bli for dyr for ungdomsturneringen.  Foto:  Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
PÅ FLYTTEFOT: Bækkelags-veteranen Frode Kyvåg (63) har regjert på Ekebergsletta som generalsekretær i Norway Cup i en mannsalder. Nå kan Sletta bli for dyr for ungdomsturneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

Gigantturneringen Norway Cup i fotball kan ende i Lillestrøm. Frode Kyvåg vurderer flytting, fordi det blir for dyrt å holde turneringen i Oslo.

NRK skriver at Kyvåg ser til Akershus, Buskerud, Romerike og andre steder som har store nok fasiliteter til å holde et arrangement av den størrelsesorden det her er snakk om.

- Hvis dette forsterker seg i forhold til kostnadssiden vår, er vi nødt til å vurdere alternative løsninger, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg til NRK.

Over 1000 lag
Over 1000 lag møtes hvert år til en av verdens største fotballturneringer på Ekebergsletta i Oslo. Slik har det vært siden 1972, men nå kan «Sletta» bli erstattet med Lillestrøm Idrettspark. Fotballfeltet rundt Skedsmohallen og Lillestrøm stadion skal være det heteste alternativet, dersom Norway Cup flagger ut av hovedstaden.

Kyvåg sier at utgiftene til Oslo kommune har doblet seg i løpet av få år. Nå er utgiftene oppe i fire millioner kroner, mens tilskuddet fra kommunen har stått stille på cirka to millioner de siste årene.

- Nå betaler vi for mange av de kommunale tjenestene som tidligere var gratis. Vi forstår at vi må betale, siden mange av disse tjenestene er privatisert, forteller Kyvåg.

Han legger ikke skjul på at det er snakk om mange penger som forsvinner i form av utgifter til kommunen, særlig siden turneringen genererer en omsetning på flere hundre millioner kroner, som gir titalls millioner kroner tilbake i bykassen i form av skatter og avgifter.

Dialog
Oslo-politikerne vil nå gå i dialog med Norway Cup for å forsikre seg om at turneringen blir i hovedstaden.

- Det er kjempeviktig at Norway Cup blir i Oslo. Det startet på Ekebergsletta og er blitt et kjempearrangement med forgreninger til hele verden, sier varaordfører Aud Kvalbein (KrF) til NRK.

Nå skal politikerne finne ut hvorfor utgiftene har økt så mye i løpet av kort tid.

- Det skjønner jeg ikke helt. Når vi har alt på bordet, vil jeg spørre om vi kan gjøre noen av disse tjenestene rimeligere og enklere, sier Kvalbein. Hun sier også at det må vurderes om den kommunale støtten til Norway Cup kan økes.

(NTB)