- Vurderer å gi meg før OL

I ti år har Roar Ljøkelsøy (26) vært på landslaget. Nå synger hoppkarrieren hans på siste verset. - Etter neste sesong vurderer jeg å gi meg, sier Ljøkelsøy.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Resultatene avgjør hvor lenge han kommer til å fortsette.

- Jeg har bestemt meg for å satse på denne og neste sesong. Hva som skjer etter det, har jeg ikke avgjort. Når Torino-OL arrangeres i 2006, er det store sjanser for at jeg har lagt opp og er i vanlig jobb, sier Ljøkelsøy.

I vinter har han fått en ny vår som skihopper. Framgangen skyldes først og fremst bedre spenst og teknikk. I hoppuka har han vært sikker som banken, og foreløpig hoppet inn 45000 kroner. I dag kan det bli nye tusenlapper på kontoen. Vinneren i Paul Ausserleitnerbakken får 150000 kroner, andremann 75000 og tredjemann 50000. Fjerdeplass gir 30000, femteplass 15000, sjetteplass 10000 og sjuende- til tiendeplass 5000 kroner i premiepenger.

- Blir nummer tre

Selv tror Ljøkelsøy på tredjeplass bak Janne Ahonen og Sven Hannawald. Uansett tar han den beste norske sammenlagtplasseringen i hoppuka siden Espen Bredesen vant i 1993/94.

- Vinner jeg hoppuka, skal jeg gå til Liberec hvor det er nye verdenscuprenn lørdag og søndag. Går det som jeg tror, blir jeg nummer tre bak Janne Ahonen og Sven Hannawald. Martin Höllwarth er også foran meg etter tre renn, men han er ustabil og bør slås, sier Ljøkelsøy.

Pokalen røyk i Innsbruck lørdag. 30,3 poeng er praktisk talt umulig å ta inn på Ahonen. Derimot kan Ljøkelsøy greie både Hannawald og Höllwarth, henholdsvis 3,6 og 0,9 poeng foran storhopperen fra Orkdal.

Avlyst

- Bakken i Bischofshofen er fin, men også veldig utsatt. Det viste gårsdagen, da kvalifiseringen måtte avlyses. Det flate ovarennet gjør at snøen legger seg veldig fort og ødelegger farten. Som alltid gjelder det å ha flaks med forholdene, sier Ljøkelsøy.

I går var det vekslende forhold fra minutt til minutt. Noen fikk bakvind og ble sugd i kulen, andre takket skjebnen for fin oppdrift og fløy elegant over 130 meter. Sjanseseilasen ble stoppet like etter at Lars Bystøl (24) hadde hoppet 133,5 meter, fem og en halv meter bak bakkerekorden til Sven Hannawald. I stedet blir det ny kvalifisering klokka 11,30 i dag.

Reiser fra pallen

Uansett resultatene i hoppukeavslutningen kommer Roar Ljøkelsøy og resten av laget til å forlate Bischofshofen i ekspressfart etter rennet.

- Vi har fly fra München klokka 19,05, og må bare stupe i bilene etter rennet. Grunnen til den hektiske avreisen, er at gutta skal få en ekstra treningsdag hjemme før de drar til Liberec torsdag morgen. Selv om det blir nordmenn på pallen igjen, må vi bare reise fra den, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.