- Vurderer å gi meg

KVITFJELL (Dagbladet): Alpinkongen Lasse Kjus vurderer å gi seg etter denne sesongen. I verste fall blir helgas verdenscuprenn i Kvitfjell hans siste på norsk snø.

- Jeg vet ikke om jeg fortsetter. Først skal jeg kjøre ferdig verdenscupen. Jeg har ikke bestemt meg når det gjelder framtida, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

I dagens utforrenn håper han å være litt mer i farta enn i går, da han kjørte ned til delt tolvteplass på treninga - ett hundredels sekund bak Kjetil Aamodt. Differansen til italieneren Kristian Ghedina på førsteplass var 98 hundredeler.

- For å fortsette er det mange forutsetninger som må innfris. Jeg må ha en god skifabrikk i ryggen, et godt opplegg fra Skiforbundet og må være motivert selv, sier Lasse Kjus, som så seint som torsdag var langt mindre forbeholden overfor TV.

- Støtte fra NSF

Etter verdenscupavslutningen i Østerrike neste uke vil han starte vurderingen. Da vil også Norges Skiforbund komme aktivt på banen.

- Vi vil støtte Lasse med de ressursene vi har, og kommer til å gjøre alt for at han skal kjøre minst én sesong til. Neste vinter er det VM-sesong. Da vil vi ha Lasse med, sier alpinsjef Per Lund.

Detaljene vil skiforbundet først snakke med sølv- og bronsevinneren fra Salt Lake om.

- I OL var ikke framtida noe tema. Det venter vi med til verdenscupsesongen er over. Men jeg kan allerede nå si at vi vil tilrettelegge et topp treningsopplegg som Lasse vil bli tilfreds med, sier Per Lund.

Tynt fra 18- 23 år

Mellom Bjarne Solbakken og kanonjunioren Aksel Lund Svindal er det tynt i rekkene.

- Derfor er det viktig at Lasse og Kjetil er med ennå en stund. I aldersgruppa 18- 23 år har vi få gode løpere. Fram til 18-årsalderen er det derimot veldig bra rekruttering. På herresida i juniorklassen er vi blant verdens beste. Vi har også flere 13- 14-åringer som hevder seg i internasjonale barnerenn i Italia og Slovenia. De yngste som kjører internasjonalt, er 13 år, de minste som deltar lokalt, er i førskolealder, sier Lund.

Uten v-cupseier

Dagens v-cuputfor i Kvitfjell har alt i seg til å bli en tett og spennende konkurranse.

Kjetil Aamodt tipper det blir uhyre jevnt i toppen.

- Løypa er ikke av de mest krevende. Trolig vil det ikke skille mer enn ett sekund mellom de 20 beste. Det er også et tjuetall kjørere som kan vinne, sier han til Dagbladet.

TELLER PÅ KNAPPENE: Lasse Kjus er slett ikke sikker på at han skal fortsette en sesong til. Her på trening i Kvitfjell.