Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å gi proffer fri

16. august - tre dager før seriestart i Premier League - spilles Norges eneste oppkjøringskamp til VM-kvalifiseringen. Likevel vurderer Nils Johan Semb å gi spillere fri til landskampen mot Finland. - Jeg vil ikke ødelegge for noen med tanke på en plass på laget, sier Semb til Dagbladet.

Landslagssjefen er inne i sin siste ferieuke. I går koste han seg på en øy i havgapet utenfor Arendal.

Mandag er han tilbake på kontoret. EM er historie - nå er det veien til VM i Korea og Japan som gjelder.

16. august spiller Norge borte mot Finland. Det er eneste mulighet til å samle landslagsgjengen før kvalifiseringsåpningen mot Armenia på Ullevaal stadion 2. september.

Finland-kampen spilles på en internasjonal dato. Semb har alltid vært bestemt på å bruke retten til å ta ut sine beste spillere.

Denne gangen er ikke Semb like kategorisk:

- Proffene er under oppkjøring og det er naturlig at jeg kommer til ta hensyn til deres situasjon - både når det gjelder skader, form og hvordan de ligger an i forhold til en plass på laget, sier Semb.

Tett program

Manchester United og Chelsea møtes i Charity Shield søndag 13. august. På samme dag som Norge spiller mot Finland møtes Manchester United og byrival City i privatkamp. 19. august åpner Premier League.

Spillere som Tore André Flo og United-trioen Ronny Johnsen, Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær kjemper alle en knallhard kamp for en plass på laget. Det vet Semb. Hvis et landslagsopphold ødelegger for mulighetene til en plass i startelleveren, kan et uttak til Finland-kampen bli ris til egen bak. Semb trenger spillere som spiller fast på klubblaget.

- Jeg håper ikke det blir noe problem, men hvis det skulle bli det får vi ta en diskusjon på det, sier Semb.

Han har brukt deler av sommeren til å analysere den norske EM-innsatsen.

- Jeg har sett kampene noen ganger på video. EM er for så vidt historie, men jeg skal ta en ny runde i nærmeste framtid.

EM-rapport

1. september skal han levere en endelig EM-rapport.

- Har du kjedet deg mye når du har sett de norske kampene?

Semb ler godt.

- Nei. Den siste kampen var av dårlig kvalitet, men debatten om spillestil som er kommet i etterkant er historieløs. Man må se litt på hva vi gjorde i kvalifiseringen blant annet, sier Semb.

Han vil ikke være med på noen spillestildebatt i mediene.

- Det blir for overflatisk, men jeg er innstilt på å ta en skikkelig debatt i interne fora.

Men han ser ikke bort fra at vi vil få se et Norge med innslag av nyheter utover høsten.

- Jeg utelukker ikke at det kommer noe nytt, sier Semb.

- Snakker du da om spillere eller spillestil?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Semb og humrer lurt.

På krabbejakt

Han skal bruke tida framover til å studere Tippeligaen. Til tross for at han bare får én test før kvalifiseringspoengene skal deles ut, er Semb optimistisk. Han er i gang med å samle informasjon om motstanderne. EM-kvalifiseringen startet med 1-3 hjemme mot Latvia.

- Forhåpentligvis starter vi bedre denne gangen, men det viktigste er at vi gjennomfører like bra som vi gjorde i EM-kvalifiseringen, sier Semb.

De siste feriedagene skal han bruke ved sjøen.

- Jeg skal fiske litt og prøve å ta noen krabber.

FÅR LANDSLAGSFRI? Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg.
FÅR LANDSLAGSFRI? Tore Andrè Flo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media