Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vurderer å gjøre noe faenskap

Landslagssjef Gunnar Pettersen synes nesten EM går for bra. Nå er han ute etter å irritere spillerne.

STAVANGER (Dagbladet.no): I helga sa Gunnar Pettersen at det norske maksnivået ble nådd mot Russland, og at folk ikke kan forvente mer.

Nå vurderer han drastiske tiltak for å holde gutta i gang.

- For første gang har jeg vurdert om jeg må gjøre noe faenskap. Dette går jo nesten for bra. Alt går på skinner, sier landslagssjefen.

Vil irritere dem

Norge har ikke tapt en håndballkamp siden oktober. Oppkjøringen til mesterskapet var strålende. Og nå har Norge reist fra Drammen til Stavanger med full pott i bagasjen. Når sluttspillet starter i morgen topper de norske gutta gruppa med fire poeng, sammen med Kroatia.

Derfor kan det godt hende treneren velger å plage spillerne litt framover.

- Det kan hende jeg vil gjøre noe som irriterer gutta og er upopulært. Som å vekke dem klokka sju om morgenen og beordre dem til en løpetur eller ha et endeløst langt spillermøte, sier GP.

- Da kan jeg få fokuset deres over på noe annet. Når alt går på skinner er det lett å bli litt sløv.

VIL TENNE EN FLAMME: Norges landslagstrener, Gunnar Pettersen, vurderer å finne på noe for å få spillerne til å tenne. For eksempel å vekke dem tidlig, tidlig om morgenen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
VIL TENNE EN FLAMME: Norges landslagstrener, Gunnar Pettersen, vurderer å finne på noe for å få spillerne til å tenne. For eksempel å vekke dem tidlig, tidlig om morgenen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- Vanskelig å takle suksess

For dette er en situasjon de norske spillerne ikke har vært i før. Aldri før har et norsk lag tatt full pott i gruppespillet.

Det gikk veldig bra i Tunisia-VM for tre år siden, men nå har det gått enda bedre - mot bedre motstand.

- Å takle suksess er vanskelig, nesten like vanskelig som å takle motgang. Men jeg har forberedt meg godt på begge deler og har god bakkekontakt.

Nå er det arbeidet inn mot tirsdagens kamp mot Polen som gjelder. Den kampen kan bli veldig avgjørende for Norge. Hvis Norge vinner, da er Pettersens elever sikret minst en 6. plass i EM - noe som vil være tidenes plassering for et norsk herrelag.

Kan bli semi-klare tirsdag

Før mesterskapet var nettopp det målsettingen, å forbedre 7. plassen fra Tunisia. Hvis det er i boks allerede i morgen kveld, da vil målsettingen bli endret.

- Det vil være naturlig, men det skjer ikke før en eventuell seier mot Polen, sier Gunnar Pettersen.

image: - Vurderer å gjøre noe faenskap

Hvis danskene samtidig taper for Kroatia og Slovenia ryker mot Montenegro i kampene som spilles før Norge, da er allerede semifinalebilletten i boks.

Da vil både Kroatia og Norge ha seks poeng, og ingen andre lag kan få mer enn det.

Danmark, Polen og Montenegro kan komme opp på seks poeng, men Norge vil ta alle på innbyrdes oppgjør.

- Gevinsten ved å slå Polen kan være gedigen, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media