Vurderer å kjøpe Start

Etter å ha fått en kald skulder av Brann-fansen i Bergen, vil fotballagent Erik Solér gjerne kjøpe Sørlandets fotballstolthet Start. Klubben er smigret over interessen.

- Jeg har fire klubber i siktet, og Start er en av dem. Start er faktisk veldig interessant, sier Erik Solér til Fædrelandsvennen.

De tre andre klubbene er fortsatt Brann, Lillestrøm og danske AGF Aarhus.

Leder av Start Toppfotball ASA, Jens Helge Hodne, legger ikke skjul på at han helst ønsker lokale investorer i klubben. Start trenger penger, men føler seg smigret over at Solér ser en framtid i sørlandslaget.

- Når en så profesjonell og seriøs aktør som Erik Solér viser interesse for Start mener jeg det blir feil å slamre døra i ansiktet på ham, sier Hodne.

Solér kvitterer på sin side med å skamrose førstedivisjonsklubben.

- Start har en fenomenal evne til å fremskaffe unge talenter, noe som vil bli utrolig viktig i fremtiden. Dessuten er det en enorm lokal interesse for klubben, i tillegg til at Start har et navn som klinger godt over hele landet. Når vi også tar med at klubben ønsker å realisere et nytt stadion, samt at Start bærer med seg fotballkultur som det oser historie av, er det ikke så rart at jeg vurderer Start som veldig interessant, sier Solér.

De siste omsetningskursene verdsetter hele Start Toppfotball ASA til noe over 2 millioner kroner. Den reelle verdien, inkludert spillere og materiell, er trolig høyere, skriver Fædrelandsvennen..

- Sier vi en plass mellom 10 og 20 millioner så er vi vel ganske nær, anslår klubbens største aksjonær, Jørn Eriksen, som gjerne ønsker Solér med på laget.

- Dersom Solér kan tenke seg å være den største, men ikke eneste, så har han min støtte, sier Eriksen.

(NTB)

INVESTOR: Erik Solér.Foto: SCANPIX