Vurderer å selge Dirk Kuyt for under en tidel av kjøpsprisen

31-åringen kan forlate Liverpool motvillig i sommer.

PÅ VEI UT? Dirk Kuyt har vært en trofast og hardtarbeidende spiller for Liverpool i flere år, men alderen og lønnen hans taler mot at han fortsetter enda en sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning
PÅ VEI UT? Dirk Kuyt har vært en trofast og hardtarbeidende spiller for Liverpool i flere år, men alderen og lønnen hans taler mot at han fortsetter enda en sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew WinningVis mer

Fotballstudio kl. 16: Liverpool - Aston Villa

(Dagbladet): Om han ikke deler fansen i to, så er i hvert fall Dirk Kuyt en spiller som verdsettes ulikt blant supporterne av Liverpool.

Nå kan tiden på Anfield gå mot slutten for nederlenderen, for ifølge Telegraph kan Kuyt bli offer for klubbens nye «lavere alder, lavere lønn»-politikk allerede i sommer.

31-åringen forlenget kontrakten til 2013 i sommer, men i den nye avtalen er det en klausul som gjør at han kan gå til en utenlandsk klubb for en million pund, eller litt under ti millioner norske kroner.

Ønsker å bli
Grunnen til at Liverpool vurderer å selge spissen for den summen, under en tidel av hva han kostet dem i 2006, er at Kuyt er en av de best betalte spillerne på Merseyside med en årslønn på rundt 35 millioner.

- Han ønsker å bli i Liverpool. Men hvis ikke det går, vil han trolig prøve noe annet i utlandet. Skal han hjem til Nederland noen gang, blir det Feyenoord, sier 31-åringens agent Rob Jansen.

- Jeg har ikke fått noen offisiell beskjed, men jeg var i Liverpool for et par dager siden og snakket om Kuyt, blant andre, forteller Jansen.

Vikar i mål
Liverpool møter samtidig Aston Villa på Anfield i ettermiddag, i en kamp som nesten er nødt til å bli et høydepunkt for et av de kriserammede lagene.

Liverpool har tatt bare åtte poeng på de siste 12 kampene, ifølge BBC den verste 12 kampers-perioden siden 1954. Bare bunnlaget Wolverhampton har tatt færre Premier League-poeng enn Liverpool siden nyttår.

Den eventuelle oppturen i dag må gjøres med vikar i mål, og trolig er det brasilianske Alexander Doni som får sjansen mens Pepe Reina soner tre kampers utestengelse for utvisningen mot Newcastle.

- Innstillingen hans er strålende, men han har bare spilt oppkjøringskamper. Han har ikke spilt mye reservelagsfotball, så vi vet ikke helt hvor vi har ham, sier manager Kenny Dalglish.

- Han har gjort alt han kan for å prøve å være klar, men det vil ikke bli lett for ham å finne den forståelsen sammen med medspillerne, som du ikke får uten å spille, sier skotten.

Brad Jones er alternativet til Doni, i den første kampen Pepe Reina har mistet i Premier League siden mai 2007.