Gjert Ingebrigtsen:

Vurderer å si opp jobben for sønnene

Gjert Ingebrigtsen er inne på tanken om å bli trener på heltid.

TRENERFAR: Gjert Ingebrigtsen har oppfostret og trent tre av Norges beste utøvere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRENERFAR: Gjert Ingebrigtsen har oppfostret og trent tre av Norges beste utøvere. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

I TV-serien «Team Ingebrigtsen» har sønnene Henrik, Filip og Jakob ikke lagt skjul på at de ser på Gjert Ingebrigtsen like mye som en trener som en far.

53-åringen er tett på løpebrødrene 24 timer i døgnet, og har vært helt essensiell for deres suksess som idrettsutøvere. Samtlige har fått inn løpetreningen fra barndommen av av den selvlærte trenerfaren, og deres felles dedikasjon til løping har gitt resultater.

Samtlige av brødrene er europamestere i friidrett allerede, og denne sesongen har spesielt Jakob og Filip tatt nye steg. Det tar imidlertid på å konstant følge opp sønnene - spesielt med en fulltidsjobb ved siden av. Nå avslører Gjert at han vurderer å si opp sin sivile jobb i Ahlsell.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

- Det klarer jeg ikke

Det forteller han til VG. Pappa Ingebrigtsen har jobbet med logistikkplanlegging i 32 år i samme firma, men de siste åra har han vurdert å si opp.

Jobben som trenerfar innebærer mye reising og oppfølging - en logistikkutfordring i seg selv - og nå er han i tenkeboksen på om han skal rette alt fokus inn mot sønnene.

- Det har jeg vært åpen på overfor min arbeidsgiver. Jeg kan ikke holde det gående så fryktelig mye lenger med å jobbe fulltid og jobbe med alle de andre tingene. Det klarer jeg ikke, sier Ingebrigtsen til VG.

Løpebrødrene har reist Europa rundt de siste ukene, og satsingen har gitt resultater. I London i juli knuste Jakob (18) norgesrekorden på 5000 meter, bare slått på oppløpssiden av etiopiske Hagos Gebrhiwet.

Også Filip og Henrik har senket sine personlige rekorder på henholdsvis engelsk mil og 5000 meter.

OL neste år

Ting lover svært godt kort tid før årets store høydepunkt, VM i Qatar. Brødretrioen er en del av verdenseliten, og sjansene er gode for at en eller flere av dem sikrer familien flere VM-medaljer i månedsskiftet september/oktober.

Filip er den eneste som har kommet på et VM tidligere - med bronse på 1500 meter i 2017. Jakob løper VM for første gang.

Det stopper imidlertid ikke i Qatar, for neste sommer er det OL i Tokyo. Alle utøveres store mål, og Gjert vil nok være opptatt av at sønnene får en best mulig oppladning inn mot det naturlige målet.

At sønnenes satsing har begynt å gi store økonomiske gevinster, er imidlertid ikke årsaken til at Gjert vurderer å gi seg i jobben.

- Når det gjelder økonomi er det bare å justere kostnadene i forhold til inntektene. Det er en enkel sak, sier Gjert Ingebrigtsen og smiler bredt, svarer han avisa.