Vurderer å slutte

CALGARY (Dagbladet): OL-gull og verdensrekord har ikke hjulpet Ådne Søndrål med avgjørelsen om å ta en ny sesong. Han vurderer sterkt å legge opp. - I løpet av april må jeg bestemme om jeg skal fortsette, sier han til Dagbladet.

Utfallet av den vurderingen er langt mer uvisst enn han hittil har gitt inntrykk av.

- Foreløpig har jeg bare bestemt meg for ikke å bestemme meg før sesongen er over, sier han.

Sesongen slutter med 1000 meteren i Calgary-VM i natt. Da kan også idrettskarrieren være over.

Her er momentene som avgjør valget, så lenge han har samboerens velsignelse til å satse:

  • Mulighetene for skolegang.
  • Konkurranselysten.
  • Trenerspørsmålet.

Og de er like uvisse alle sammen.

Friminutt

- Det desidert viktigste er å kunne kombinere idrett med skole. Jeg har søkt på en Masters-plass på BI. Det er normalt et toårig studium, men jeg er avhengig av å få ta det første året på to år. Det har de aldri tillatt før, og derfor er det svært uvisst.

Søndrål har søkt på et halvt dusin skoler i USA og Canada, inkludert Calgary. Der kan det tilsvarende Masters-studier tas på opptil seks år.

- Og så kan jeg gå på skøyter i friminuttene, sier han, nesten uten å fleipe. Calgary-valget krever imidlertid en trener. Og ingen hvem som helst.

- Jeg har et sterkt ønske om å fortsette med Tom (Erik Oxholm), sier Ådne Søndrål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det et regnestykke som handler om penger til mer enn mat og blyanter. Og man blir ikke rik av å gå på skøyter, selv om man gjør det fortere enn noen andre.

- Men det er viktigere for meg at jeg fortsatt er sugen på å konkurrere. Noe av det største for meg som idrettsutøver er å kjenne spenningen foran konkurransen. Ha sommerfugler i magen før jeg går i par med Postma. Det har vært skralt med slike siden OL, sier Søndrål.

VM-løft

Nattas VM-distanse bekreftet i det minste at farta er den samme.

Og slik endte et høyt VM-spill, som kunne gått galt.

- Jeg var litt slakk i beina forrige helg, og valgte å kjøre en skikkelig tøff økt på onsdag. Vanligvis har jeg styrkeøkter på onsdager før konkurranse hvor jeg løfter til 75-80 prosent. Nå tok jeg 100. Og hadde en fartsøkt med tilsvarende intensitet. Det var for å få et løft fram mot VM, sier han.

Foran OL kjørte han stigningsløp annen hver dag fram mot konkurransen.

- Mest for å kjenne at ting var OK. Nå måtte spenningen opp på et litt mer dramatisk vis, sier Ådne Søndrål.

SLUTTER? Det er mange grunner til at Ådne Søndrål truer med å legge skøytene på hylla. I løpet av april bestemmer han seg.