Vurderer å slutte

CALGARY (Dagbladet): OL-gull og verdensrekord har ikke hjulpet Ådne Søndrål med avgjørelsen om å ta en ny sesong. Han vurderer sterkt å legge opp. - I løpet av april må jeg bestemme om jeg skal fortsette, sier han til Dagbladet.

Utfallet av den vurderingen er langt mer uvisst enn han hittil har gitt inntrykk av.

- Foreløpig har jeg bare bestemt meg for ikke å bestemme meg før sesongen er over, sier han.

Sesongen slutter med 1000 meteren i Calgary-VM i natt. Da kan også idrettskarrieren være over.

Her er momentene som avgjør valget, så lenge han har samboerens velsignelse til å satse:

  • Mulighetene for skolegang.
  • Konkurranselysten.
  • Trenerspørsmålet.

Og de er like uvisse alle sammen.

Friminutt

- Det desidert viktigste er å kunne kombinere idrett med skole. Jeg har søkt på en Masters-plass på BI. Det er normalt et toårig studium, men jeg er avhengig av å få ta det første året på to år. Det har de aldri tillatt før, og derfor er det svært uvisst.

Søndrål har søkt på et halvt dusin skoler i USA og Canada, inkludert Calgary. Der kan det tilsvarende Masters-studier tas på opptil seks år.

- Og så kan jeg gå på skøyter i friminuttene, sier han, nesten uten å fleipe. Calgary-valget krever imidlertid en trener. Og ingen hvem som helst.

- Jeg har et sterkt ønske om å fortsette med Tom (Erik Oxholm), sier Ådne Søndrål.

Dermed er det et regnestykke som handler om penger til mer enn mat og blyanter. Og man blir ikke rik av å gå på skøyter, selv om man gjør det fortere enn noen andre.

- Men det er viktigere for meg at jeg fortsatt er sugen på å konkurrere. Noe av det største for meg som idrettsutøver er å kjenne spenningen foran konkurransen. Ha sommerfugler i magen før jeg går i par med Postma. Det har vært skralt med slike siden OL, sier Søndrål.

VM-løft

Nattas VM-distanse bekreftet i det minste at farta er den samme.

Og slik endte et høyt VM-spill, som kunne gått galt.

- Jeg var litt slakk i beina forrige helg, og valgte å kjøre en skikkelig tøff økt på onsdag. Vanligvis har jeg styrkeøkter på onsdager før konkurranse hvor jeg løfter til 75-80 prosent. Nå tok jeg 100. Og hadde en fartsøkt med tilsvarende intensitet. Det var for å få et løft fram mot VM, sier han.

Foran OL kjørte han stigningsløp annen hver dag fram mot konkurransen.

- Mest for å kjenne at ting var OK. Nå måtte spenningen opp på et litt mer dramatisk vis, sier Ådne Søndrål.

SLUTTER? Det er mange grunner til at Ådne Søndrål truer med å legge skøytene på hylla. I løpet av april bestemmer han seg.