Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å slutte

SNOWBASIN (Dagbladet): Atle Skårdal hadde bestemt seg for å fortsette som landslagssjef for Lasse Kjus og Kjetil Aamodt neste sesong. Nå er samboer og toppalpinist Karin Köllerer gravid, og Atle sterkt i tvil. Han lar henne bestemme om han skal slutte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kveldens utforrenn kan bli siste gang Atle Skårdal leder de norske fartsgutta i Formel 1-disiplinen i mesterskap.

- For min egen del hadde jeg tenkt å fortsette, men det er ikke til å komme utenom at jeg blir nødt til å ta en prat med frua nå til våren. Det er en veldig egoistisk livsstil jeg fører nå, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

Paret bor i Salzburg i Østerrike. Der er Skårdal sjelden.

- Jeg reiser 250 dager i året. Det er en veldig vanskelig situasjon for Karin. Vi får snakke om det, og se om det er greit at jeg fortsetter eller om hun synes jeg skal slutte, sier Atle.

I praksis avgjør Karin om Skiforbundet må se seg om etter ny sjef for alpintgutta.

Karin bestemmer

- Karin har veldig mye hun skal ha sagt i forhold til dette. Vi har valgt å leve sammen, og øker nå familien med en. Jeg har veldig lyst til å fortsette, og ønsker på ingen måte å slutte, men jeg må ta hensyn til resten av familien, sier Atle.

Han vil ikke forsømme farsrollen.

- Jeg gleder meg veldig til å bli far, og ønsker å følge opp så godt jeg kan, og prøve å være en god pappa. Men jeg har ikke tenkt så veldig på det enda. Jeg må innrømme at jeg har skjøvet dette foran meg, sier han.

Forstår Atle

Lasse Kjus skjønner Atles dilemma:

- Jeg skjønner veldig godt om Atle slutter. Det er spesiell og ingen enkel jobb å kombinere med familie. Faktisk tror jeg den er spesielt vanskelig, sier Lasse.

Kjetil Aamodt håper Atle blir i jobben:

- Det er alltid vanskelig å bytte sjef når man har et innarbeidet team. Det beste for meg som er på slutten av karrieren, er at han fortsetter. Man har innarbeidede rutiner, og når nye mennesker kommer inn, så vet man aldri. Det kan bli bedre, men også dårligere, sier Kjetil, som har guttas to eneste seirer i år (kombinasjonen i Wengen og Kitzbühel).

HJEMME BESTEMMER: Alte Skårdal må ha klarsignal fra hjemmefronten før han bestemmer seg for å fortsette som alpintsjef.
Hele Norges coronakart