Vurderer å stoppe lønna til Obi Mikel

Lyn kan komme til å nekte John Obi Mikel og de andre nigerianerne lønn fra og med juli måned.

Verken Mikel, Ezekiel Bala eller Chinedu Ogbuke har vært i aksjon for klubben siden de forlot Oslo i mai. Likevel har de hittil fått lønnsutbetalinger som normalt.

-  Blant annet fordi de har vært på landslagsoppdrag, og da er klubbene forpliktet til å betale spillernes lønninger, sier direktør Morgan Andersen til Dagbladet.

Et fjerde nigeriansk talent, Emmanuel Sarki, er også tilknyttet Lyn, men rammes ikke av et eventuelt lønnskutt. Han har status som amatør, og har ikke vært i Norge siden januar.

Ifølge Andersen skal det de nærmeste dagene tas en vurdering på hvorvidt lønna for de tre med proffkontrakt skal holdes tilbake fra og med juli. De er nå i Nigeria.

-  Ikke forpliktet

-  Vi er ikke forpliktet til å lønne dem, slik situasjonen er blitt. Vi vil ta en vurdering sammen med våre jurister, sier Andersen.

-  Hva synes du?

-  I utgangspunktet er det galt å betale lønn til folk som nekter å møte på jobb. De begår et alvorlig kontraktsbrudd ved ikke å være her. Men samtidig er det formildende i denne sammenheng at de holdes tilbake av en utenforstående, nemlig agent John Shittu, sier Andersen.

 LØNNSSTOPP?  Lyns nigerianere, blant dem den mest omtalte - John Obi Mikel - risikerer nå å få stanset lønnsutbetalingen om de ikke melder seg for Lyn. Foto: Erling Hægeland
LØNNSSTOPP? Lyns nigerianere, blant dem den mest omtalte - John Obi Mikel - risikerer nå å få stanset lønnsutbetalingen om de ikke melder seg for Lyn. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Brukt mot klubben

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, kan Lyn komme til å opprettholde lønnsutbetalingene for å vise at de fortsatt er opptatt av at spillerne skal ha det bra. Skulle de holde tilbake pengene, kan det fort bli brukt mot klubben - og forverre forholdet til de aktuelle spillerne, som, ifølge Morgan Andersen, alle trivdes godt i hovedstaden inntil John Shittu brakte dem bort.

Samler avisutklipp

Lyn har de siste dagene tatt kontakt med Dagbladet og flere andre norske medier for å skaffe til veie artikler vi har skrevet om Mikel-saken. Dette blir etter hvert sendt til FIFA, som skal konkludere når alle innspill er kommet inn.

Døra åpen

-  Det viktigste for oss har vært å legge fram skriftlig dokumentasjon og vitnemateriale som beviser at vi ikke har gjort noe galt. I tillegg vil vi legge fram avisutklipp og filmopptak som viser hva Mikel selv har uttalt siden han kom til Norge, sier Andersen, som legger til at døra står åpen dersom nigerianerne vil spille kamper igjen.

-  Deres mulighet til å spille fotball og få matchtrening ligger i å komme tilbake til Lyn. Og det får de lov til.

VURDERER: Lyn-direktør Morgan Andersen.