Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å trekke seg

Styrtrike Atle Brynestad vurderer å trekke seg fra Lyn om det blir nedrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I går tok han et oppgjør med det han oppfatter som Lyns snobbekultur.

Etter sju serietap på rad ligger Lyn nå på direkte nedrykksplass for første gang siden tredje serierunde. De første 75 minuttene mot Stabæk liknet Lyn et lag i oppløsning. Det siste kvarteret kom viljen som i alle fall gir håp.

- Jeg er stolt av innsatsen til spillerne i dag, sier klubbeier Atle Brynestad, som i går pendlet mellom VIP-tribunen og garderoben.

For Brynestad er fornyet kontrakt nærmest en forutsetning. Etter det Dagbladet erfarer er Brynestad uvillig til å betale det enorme pengesluket det vil være å få Lyn på fote igjen om sesongen ender med nedrykk og en A-stall som rakner. Åra siden 1999 har kostet nok som det er.

På direkte spørsmål om han vurderer å trekke seg, tok Brynestad i går først et par sekunders tenketid. Så sukket han dypt, og svarte slik:

- Godt spørsmål.

Billig trener

Etter det Dagbladet erfarer er Brynestads mulige Lyn-retrett også en av årsakene til at klubben ikke har ansatt ny hovedtrener. Det er langt billigere å ha Tommy Berntsen på dugnad ut sesongen enn å kjøpe dyre Stuart Baxter til Oslo, for så å rykke ned og fortsatt betale Baxter høy lønn.

Brynestad har skygget unna alt som er av medier i den turbulente uka Lyn har vært gjennom. Fra sidelinjen har markante Lyn-medlemmer som Tom Sundby og Ola Dybwad Olsen kommet med kraftig kritikk av behandlingen særlig klubblojale Sture Fladmark fikk etter at Teitur Thordarson trakk seg. Dette vil ikke Brynestad høre på.

- Tom Sundby kjenner jeg ikke, så hans uttalelser kan jeg ikke kommentere. Men de siste åra har Ola Dybwad Olsen bare vært sur, gretten og snobbete. Han har ikke bidratt med noe som helst for Lyn. Jeg har et problem med snobbekulturen Ola Dybwad Olsen representerer, sier Brynestad.

Han mener at Lyn har mye å takke ham for.

- Da jeg kom inn i Lyn, var klubben et konkursbo som var på full fart ned i 2. divisjon. Alle hadde kastet inn håndkleet. Jeg ønsket å gjøre noe for Lyn.

- Eneveldig løp

Oljemekler og golfentusist Ola Dybwad Olsen har desidert flest Lyn-kamper og -scoringer gjennom tidene. Blant annet har han 119 scoringer på 219 seriekamper.

- Brynestad må få lov til å si hva han vil. Jeg skjønner at han er trist og frustrert. Hva han måtte mene om min person, er så dumt at jeg ikke gidder å kommentere det, sier Dybwad Olsen til Dagbladet.

Men Lyn-legenden snakker gjerne om Brynestads engasjement i Lyn.

- Jeg har forståelse for at dagens fotball har blitt en investorrelatert idrett, og er selvsagt lei meg for at vi ikke får det til sportslig. Men vårt dilemma i Ski-og Fotballklubben Lyn er hvor lenge vi skal gå på akkord med hans måte å drive på gjennom aksjeselskapet sitt. Vi har hele tida håpet å komme i dialog og få komme med innspill.

- Det er mange i Lyn som sitter på sportslig kompetanse, men han har valgt å kjøre et eneveldig løp. Det har ført til anarki blant spillerne og ei sandkasse som er uholdbar for oss som ønsker klubben videre, sier Dybwad Olsen, som understreker at han uttaler seg som vanlig Lyn-medlem.

Dybwad Olsen mener at Brynestads ledelsesprinsipper er så graverende at den sportslige krisa kan være nødvendig for å komme seg på beina igjen.

Nedrykk OK?

- Slik dette drives, er det mange av oss som mener at det kanskje hadde vært like greit å ikke spille i Tippeligaen. Vi har nå et til dels komisk spillerdemokrati som ikke er holdbart. De fleste som har litt greie på fotball, skjønner det. Jeg hadde håpet at også investoren vår skjønte det.

Dybwad Olsen holder seg orientert med menigmann i klubben.

- Jeg har snakket med ganske mange tillitsmenn nedover på grasrota i klubben som føler seg maktesløse, og føler at de ikke har noe de skulle ha sagt. Dette er folk som stiller opp uke etter uke - nettopp for å hjelpe laget hans . Atle Brynestad kan være en viktig og sunn mann for norsk fotball - om han styrer med pengene, og lar andre styre det fotballmessige.

- Galt uansett

Brynestad tar ansvar for begredeligheten, men ellers lite kritikk for krisa Lyn har havnet i:

- Er du fornøyd med hvordan du har håndtert dette her?

- Vi skulle sluppet alt dette rundt trenerspørsmålet. Men i fotball er det for galt om man venter for lenge, og om en trener da gir seg, så er det like ille. Det blir galt uansett.

TRØSTET: I garderoben måtte en meget trist klubbeier Atle Brynestad trøste kaptein og vikartrener Tommy Berntsen etter det sjuende strake serietapet og direkte nedrykksplass på tabellen.