Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å vrake Petter Northug fra 15-kilometeren

Krisemøte med landslagssjef Trond Nystad i går kveld.

pETTER: Petter Northug var ikke i nærheten av å komme seg til finalen på sprinten i går. Nå stilles det store spørsmål rundt resten av OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
pETTER: Petter Northug var ikke i nærheten av å komme seg til finalen på sprinten i går. Nå stilles det store spørsmål rundt resten av OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): 17.-plass på tremila og semifinale-exit på sprinten har gjort den norske landslagsledelsen usikre på om Petter Northug er god nok til å forsvare en plass på laget i disse olympiske lekene.

Opprinnelig skulle landslagssjef Trond Nystad ta ut laget til fredagens 15 kilometer klassisk i går kveld, men etter et sent møte med Northug ble man enige om å utsette avgjørelsen til i dag, skriver Expressen.

- Etter en natts søvn tenker man gjerne litt klarere. Vi var enige om at resultatene har vært for dårlige. Petter sier at det ikke har funtert som han hadde forventet, men sier samtidig at det ikke er så langt til toppformen, sier Nystad til den svenske avisen.

Og neste setning gir langt ifra Petter Northug billett til den individuelle distanseøvelsen:

- Det er ikke selvfølgelig at Petter skal starte i noe løp. Ingen er garantert en plass, uansett navn. Vi har havnet i en vanskelig situasjon og trenger mer tid. Vi skal fortsette diskusjonene. Tenke over resten av OL. Og om Petter nå ikke blir tatt ut på fredag, så har vi gode reserver i Pål Golberg og Didrik Tønseth, sier landslagssjefen.

Ser store muligheter selv Petter Northug selv virker ikke som om han tviler på at han vil få muligheten på 15-kilometeren. Han trekker tvert imot fram det klassiske rennet som selve nøkkeløvelsen når det gjelder å finne ut hvordan det virkelig står til med kroppen.

For selv om han føler seg trygg på formen, trenger han noen flere gode svar enn de han fikk på åpningsdistansen i OL.

- Jeg må ha en god følelse på 15-kilometeren, og føle at det lystrer når jeg går. Det kjenner man fort på en 15-kilometer. Jeg er ikke mer usikker nå enn før OL, jeg følger planen jeg har, sier Northug til Dagbladet.

- Jeg har lyst til å gå 15. Det er der jeg har de beste resultatene internasjonalt i år, så  der er det absolutt muligheter på en kjempedag. Jeg var best forrige helg og har en seier, så jeg er nok på det laget om jeg ønsker å gå selv, sier han.

Ærlig og optimistisk Men det var altså før møtet i går kveld. Først når laget presenteres på pressemøtet i Sotsji kl. 7.30 får vi vite om han får delta.

- Ser man på historien, så har Petter gjort noen helvetes dårlige løp i starten av mesterskap, for så å finne tilbake til sporet noen dager senere. Det er ingen krise. Petter er profesjonell, ærlig, optimistisk og vet hva han er i stand til. Han ønsker å gå fort igjen, for sin egen skyld, og for Norges skyld, sier Trond Nystad.

Og at Northug har kommet tilbake på kort tid før, har han rett i. I OL for fire år siden, for eksempel,

Da åpnet 28-åringen med fiasko på 15 kilometer, og det fortsatte med stavbrekk og verandaleppe på duathlon.Men Petter Northug våknet til slutt. Og dro hjem med to gull, pluss sølv og bronse.

Eirik Myhr Nossum har fulgt Petter Northug i de tøffe høstmånedene denne sesongen, det er han som har hatt ansvaret for guttens trening etter at skiforbundets opplegg ble forlatt.

I går var også han litt tom for forklaringer.

- Det var for dårlig. Før OL hadde jeg tenkt at det var på denne her han skulle være best, men han er dau, ja, sier Northug-treneren.

Likevel:

- Jeg tror han kommer tilbake og tar gull i dette mesterskapet. I hvert fall på stafetten.

Hele Norges coronakart