RBK-supporterne raser mot politiet

Vurderer anmeldelse etter nakenvisitering

Rosenborg-supporterne reagerer på den strenge sikkerheten på Aker Stadion. - Det ble kikket ned i boksershortsen, sier politiet.

REAGERER: Rosenborg-supporterne på plass på Aker Stadion. Flere supportere skal ha blitt nakenvisitert på vei inn på arenaen. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Rosenborg-supporterne på plass på Aker Stadion. Flere supportere skal ha blitt nakenvisitert på vei inn på arenaen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storkampen mellom Molde og Rosenborg endte med ydmykelse for sistnevnte, og kampen var så godt som avgjort i løpet av den første omgangen.

Rosenborg-supporterne måtte reise hjem i skam, men reagerer enda kraftigere på det som skjedde før søndagens kamp. På vei inn på stadion ble flere av RBK-supporterne utsatt for det mediekontakten i supporterklubben beskriver som «ekstrem kontroll» av politiet.

- Vi forfølger en sak der noen av våre supportere ble nakenvisitert og måtte vise fram rumpa ved Aker Stadion. Vi reagerer på måten dette blir gjort på, det er ikke sånn det skal være, sier Espen Viken i Kjernen til Dagbladet.

En Twitter-bruker forteller at han måtte gjennom en slik kontroll:

- Ekstrem kontroll

- Har dere opplevd dette tidligere?

- Vi har opplevd det før. I Molde, hevder Viken.

Kjernen skal holde et styremøte i kveld. Der vil de vurdere om saken skal anmeldes.

- Vi opplever en ekstrem kontroll og lurer på om det er utenfor rammene. Det er ikke rett at det skal være sånn. Og dette har ingenting å gjøre med at vi tapte 3-0.

- Har dere opplevd dette andre steder enn i Molde?

- Ikke som jeg har hørt om, men jeg skal ikke si det helt sikkert, sier Viken.

- Ble tatt inn i telt

Ifølge politistasjonssjef i Molde, Per Karstein Røv, var det bare et par av supporterne som ble tatt ut av den vanlige køen.

- To av supporterne ble tatt ut av den ordinære kontrollen og inn i et telt. Der ble de undersøkt nærmere. Årsaken til dette var at det var mistanke om medbrakt pyroteknikk, men det ble ikke funnet noe, forteller han til Dagbladet.

Røv var ikke selv til stede på Aker Stadion mandag kveld, og kan ikke si med sikkerhet hvorfor akkurat disse to personene var under mistanke. Han har imidlertid hatt en samtale med dem som gjennomførte sjekken.

- Jeg har sjekket med dem som gjennomførte kontrollen. Supporterne ble ikke bedt om å spre rumpeballene, men det ble kikket ned i boksershortsen.

- Har dere lov til dette?

- Det må jeg undersøke.

- Kjernen vurderer å anmelde saken. Hva tenker du om det?

- Det må de i så fall gjøre.

Elden reagerer

Advokat John Christian Elden er aktiv på Twitter og har kommentert visitasjonen overfor flere Rosenborg-supportere.

ADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Opplyst med hva politiet hevder foregikk inne i teltet, sier Elden følgende:

- Å kikke ned i boksershortsen er ganske mye mer enn en overfladisk utvendig visitasjon. Jeg kan vanskelig se at politiet kan ha noen klar hjemmel for slik adferd, og velger å tro at de ikke oppfører seg slik. Har de først konkret og skjellig mistanke mot noen, får de ransake på vanlig måte og skrive rapporter om siktelsen de har tatt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer