Vetle Sjåstad Christiansen

Vurderer bruk av høydetelt før OL

Vetle Sjåstad Christiansen (29) har langt på vei styrket sin posisjon i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Nå vurderer han å ta kraftige grep før OL går av stabelen i februar.

VURDERER BRUK AV HØYDETELT FØR OL: Vetle Sjåstad Christiansen vil gjøre alt for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB
VURDERER BRUK AV HØYDETELT FØR OL: Vetle Sjåstad Christiansen vil gjøre alt for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANNECY/LE GRAND BORNAND (Dagbladet): - Jeg har tenkt litt på om man skal anskaffe seg et høydetelt, og bruke det i forberedelsene, samtidig som man kan gå i Rupholding, men kanskje bli boende i et høydetelt, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet, før han fortsetter:

- Nå vet jeg ikke hvor langt man er kommet i forhold til restriksjonene det er underlagt, men jeg tror det er mulig for oss å søke om bruk nå. Da var det i hvert fall godt å få med seg en tredjeplass i dag, fordi det er svindyrt, sier Sjåstad Christiansen, som innrømmer at han allerede har sjekket opp prisene.

Med høydehus mener Geilo-gutten et telt med tank som blir satt over senga. For i mai gikk Idrettstinget inn for å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av simulert høydetrening (populært kalt høydehus).

En arbeidsgruppe har siden jobbet med retningslinjene og utarbeidet en plan for hvordan simulert høydebruk og liknende utstyr kan tas i bruk av norske utøvere. Der det er foreslått at bruk av simulert høyde bare skal gjelde for utøvere som befinner seg på et svært høyt nivå.

Som Vetle Sjåstad Christiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer