Vetle Sjåstad Christiansen

Vurderer bruk av høydetelt før OL

Vetle Sjåstad Christiansen (29) har langt på vei styrket sin posisjon i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Nå vurderer han å ta kraftige grep før OL går av stabelen i februar.

VURDERER BRUK AV HØYDETELT FØR OL: Vetle Sjåstad Christiansen vil gjøre alt for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB
VURDERER BRUK AV HØYDETELT FØR OL: Vetle Sjåstad Christiansen vil gjøre alt for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANNECY/LE GRAND BORNAND (Dagbladet): - Jeg har tenkt litt på om man skal anskaffe seg et høydetelt, og bruke det i forberedelsene, samtidig som man kan gå i Rupholding, men kanskje bli boende i et høydetelt, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet, før han fortsetter:

- Nå vet jeg ikke hvor langt man er kommet i forhold til restriksjonene det er underlagt, men jeg tror det er mulig for oss å søke om bruk nå. Da var det i hvert fall godt å få med seg en tredjeplass i dag, fordi det er svindyrt, sier Sjåstad Christiansen, som innrømmer at han allerede har sjekket opp prisene.

Med høydehus mener Geilo-gutten et telt med tank som blir satt over senga. For i mai gikk Idrettstinget inn for å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av simulert høydetrening (populært kalt høydehus).

En arbeidsgruppe har siden jobbet med retningslinjene og utarbeidet en plan for hvordan simulert høydebruk og liknende utstyr kan tas i bruk av norske utøvere. Der det er foreslått at bruk av simulert høyde bare skal gjelde for utøvere som befinner seg på et svært høyt nivå.

Som Vetle Sjåstad Christiansen.

Nå vil han i samråd med trener Egil Kristiansen drøfte planen videre, forteller han til Dagbladet.

- Det er OL hvert fjerde år, men jeg tror det er en gang hvert tiende år at jeg har muligheten til å kjempe om en sammenlagtseier. Nå er det et snev av håp.

SESONGENS FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Vetle Sjåstad Christiansen tok sin andre verdenscupseier i karrieren på jaktstarten under verdenscupen i Østersund. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
SESONGENS FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Vetle Sjåstad Christiansen tok sin andre verdenscupseier i karrieren på jaktstarten under verdenscupen i Østersund. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer

Sjåstad Christiansen har tidligere fortalt til Dagbladet at å vinne verdenscupen sammenlagt er noe han som skiskytter setter enormt høyt. Og at det kan bety endringer for OL-planen.

- Verdenscupen totalt, det setter vi fryktelig høyt. Da er man på en måte en komplett skiskytter, sier han tidligere i desember.

Styrket sin posisjon

Med en tredjeplass, og sesongens tredje pallplass i franske Le Grand-Bornand, styrket Sjåstad Christiansen sin posisjon i verdenscupen totalt. Slik lista ser ut nå, ligger Sjåstad Christiansen på en fjerdeplass bak Fillion Maillet, Sebastian Samuelsson og Emilien Jacquelin.

Kun åtte poeng skiller kvartetten øverst på lista.

- Nå har det plutselig blitt sjanser for å kjempe om den gule ledertrøya og jeg tror jeg skal ta en oppsummering etter Oberhof egentlig. Jeg kjører på plan A foreløpig, at jeg ikke står over i Rupholding. Men går det over all forventning i Oberhof, da må jeg gjøre en vurdering, sier han.

- Er det ikke risikofylt å kjøpe inn et høydetelt to uker før OL?

- Risiko er det, men jeg liker å være litt offensiv. Ta sjanser. Det verste som kan skje er at det ikke fungerer, påpeker Sjåstad Christiansen.

Råsterk pallplass

For Sjåstad Christiansen leverte nok en gang på imponerende vis i franskmennenes skiskyttermekka.

Men fire fulle hus havnet han på en tredjeplass bak franske Quentin Fillon Maillet og russiske Eduard Latypov.

Ut etter siste skyting lå han bare sekundene foran russeren. De sekundene ble raskt spist opp av Latypov i storform. Men nordmannen bet seg fast.

- Jeg gikk først ut, så jeg begynte å tulle med brillene mine å ta på meg de, for å få han til å dra. Men han satt jo opp et fryktelig tempo med en gang. Han tok meg litt på senga i starten der, så jeg ga luke umiddelbart. Han økte det og var ganske mye bedre enn meg over bakketoppene, så jeg slet med å tette luka der, sier Sjåstad Christiansen som påpeker at han var langt nede i kjelleren på sisterunden.

- Det så kanskje jevnt ut, men jeg følte at han knuste meg, sier Sjåstad Christiansen og ler.

NRKs ekspertkommentator Synnøve Solemdal sa i NRKs vinterstudio at det så ut som gutten fra Geilo hadde bestemt seg for å skyte godt allerede før løpet. Det bekrefter han også selv.

- Jeg hadde bestemt meg som f* i dag, for å si det sånn. Jeg merka det på innskytinga, at jeg nesten var altfor mye på. Da gikk det røft for seg på stående. Jeg hadde bestemt meg for å dele opp løpet i to deler og bare være skikkelig offensiv på liggende, samt vri om og sikte litt mer midt i på stående.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer