Vurderer Daniel fra start

- Jeg er klar, sier VIF-spissen.

FRANKFURT (Dagbladet.no): Steffen Iversen er ikke i form. Frode Johnsen var bleik mot Bosnia, og Morten Gamst Pedersen har karantene.

Landslagssjef Åge Hareide legger ikke skjul på at sjansene er til stede for at Daniel Fredheim Holm (22) får sin ilddåp fra start mot Tyrkia til onsdag.

- De er absolutt til stede. Han er en utrolig internasjonal spiller, og en annerledes type, sier Hareide til Dagbladet.no.

Og når han sier annerledes er det i ordets beste mening.

- Vi vurderer begge deler, at han starter eller kommer inn. Det kommer litt an på hvordan vi komponerer laget, sier han.

Vil ikke forandre forsvaret

I Liverpool har John Arne Riise bekledd venstrekanten i enkelte kamper - ofte med stort hell. Mye tyder likevel på Riise blir værende på backen til onsdag.

Hareide er nemlig skeptisk til å bruke konstellasjonen Marius Johnsen/John Arne Riise på venstresida, etter den begredelige bortekampen mot Kroatia.

INNE I VARMEN: Daniel Fredheim Holm (helt til venstre) syntes det var frustrerende å se Bosnia-kampen fra sidelinjen, og er klar til å bidra mot Tyrkia. Foto: Scanpix
INNE I VARMEN: Daniel Fredheim Holm (helt til venstre) syntes det var frustrerende å se Bosnia-kampen fra sidelinjen, og er klar til å bidra mot Tyrkia. Foto: Scanpix Vis mer

- Den konstellasjonen har vi hatt før, og det gikk ikke så bra, fastslår landslagssjefen.

Han går langt i å antyde at Norge vil beholde det samme forsvaret mot Tyrkia som spilte mot Bosnia sist.

Da er spørsmålet om Hareide våger å bruke Fredheim Holm - og om han i så fall vil spille på topp med Carew, eller på venstrekanten.

Blir aldri nervøs

Fredheim Holm forsikrer at han ikke vil være preget av stundens alvor dersom han får tillit av Hareide.

- Jeg blir ikke skremt. Det er bare moro å spille kamper som betyr noe, sier han til Dagbladet.no.

I Vålerenga spiller han spiss, men han føler seg fullt kapabel til å skape trøbbel for Tyrkia fra venstrekanten også.

- Jeg føler at jeg har noe å bidra med. Jeg har aldri hatt problemet med at jeg er nervøs når jeg spiller fotball. Det var frustrerende å se kampen mot Bosnia, det kriblet i beina. Men noen ganger vil bare ikke ballen inn, sier Fredheim Holm - som selv har demonstrert gode avslutningsferdigheter i vinter.